diumenge, 29 de juny del 2008

Vàries exposicions...

Macba, Mnac, La Virreina, Caixaforum, La Pedrera...Afortunadament a Barcelona disposem de més de mitja dotzena d'espais culturals que ens sorprenen en alguna ocasió amb propostes interesants...En aquest post no faré una valoració de les exposicions actuals, sinó un breu apunt d'algunes impressions d'exposicions que hem pogut veure aquesta temporada...

*Caixaforum:
Una d'art antic: "Prínceps etruscos - entre Orient i Occident". Personalmet crec que aquest tipus de propostes són les més interesants. Ens apropen a un món on habituament disposem de molts tòpics i poca informació. El que més em va sorprendre és la manera com una cultura tant sofisticada fos absorvida tant fàcilment per la civilització romana.
Una d'homenatge: "Cent anys del Palau". Apropar-nos a la història del Palau a través d'imatges distribuïdes en tres espais diferenciats. Bona selecció d'imatges i músiques. Però personalment crec que faltaven més continguts...
Un altre homenatge: "Chaplin en imatges". Apropar-nos a a la figura de Chaplin i del seu principal alter ego "Charlot" va ser un dels objectius d'aquesta proposta. Realment molt distreta i una aposta per la cultura del cinema i els seus mites.

http://obrasocial.lacaixa.es/centros/caixaforumbcn_es.html

*Sala d'exposicions de "La Pedrera":
Art del S.XVII i XVIII - "Passió i negoci. L'Art a la Venècia dels Segles XVII i XVIII" - La mítica ciutat de Venècia convertida en el rovell de l'ou del mercadeig de l'art. Com totes les exposicions de la Pedrera una bona proposta per entendre la mítica Venècia.
Una retrospectiva - "Zoran Music. De Dachau a Venècia" - Interesant retrospectiva d'aquest desconegut pintor que va sobreviure l'horror dels camps de concentració de Dachau i que va buscar la calma en els canals venecians. Un dels quadres que més em van impactar és el titulat "No som els últims". Un autèntic crit de supervivència contra la barbàrie dels camps nazis.
www.caixacatalunya.es/obrasocial

Molt aviat visitaré les noves propostes del Caixaforum i la Pedrera i us en faré cinc cèntims...(Realment m'han parlat molt bé de l'exposició d'art japonès de la Pedrera)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails