dissabte, 15 de novembre del 2008

Turons

Durant la tardor els dies es fan més curts i la foscor no triga en caure. Hi ha comarques on els núvols i sobretot la boira són elements quotidians. Hi ha moments a la vida que vivim sota una espessa boira que no ens deixa caminar. El món sembla a vegades immers en una espessa boira. Ara 20 mandataris de 20 països sota el nom de "G-20" es reuniran per intentar veure-hi clar i donar-nos una mica de llum. Hi ha qui diu que poca llum ens donaran. Cal mirar més enllà dels turons i buscar solucions que aportin una mica de claror. Mentrestant aprendrem a guiar-nos entremig de la boira que s'escampa més enlla dels turons.

Dia mundial de la diabetis


Com cada 14 de novembre es commemora el dia mundial de la diabetis. El pare d'un servidor va patir les conseqüències directes d'aquesta malaltia i per aquest motiu m'ha semblat adient fer-vos cinc cèntims d'aquesta commemoració i el perquè es va escollir aquest dia.
L'OMS (Organització mundial de la salut) organitza i promociona, amb el suport de diverses entitats com l'ONU, diverses activitats per conscienciar del perill d'aquesta malaltia. Segons diversos estudis es calcula que el 2030 s'haurien duplicat els casos. En un darrer comunicat l'OMS senyala que la diabetis ocasiona el 5% de les morts cada any i el que 80% dels pacients viu en països d'ingresos mitjans i baixos. Actualment, al món, 250 milions de persones són diabetiques. Enguany s'ha decidit incidir més en la conscienciació de la malaltia creixent en nens i adolescents. S'està estudiant el perquè...però hi podria haver indicadors que ens podrien donar pistes del creixent nombre de casos en edats molt precoces: potser un canvi d'hàbits alimentaris, obesitat?
Per celebrar aquest dia molts edificis emblemàtics de les grans ciutats s'han il·luminat de blau, que és el color que simbolitza aquesta malaltia. A Nova York la Seu de les Nacions Unides i a Barcelona, la Sagrada Família.
El dia mundial de la diabetis es celebra el 14 de novembre per rebre tribut a la data en que va néixer el científic canadenc Frederick Banting, descubridor de la insulina el 1922, juntament amb Charles Best.
Esperem que aquest dia hagi servit per conscienciar el món d'aquesta pandèmia.
+info a...

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails