dijous, 23 d’abril del 2009

De mil colors i roses...

Escull la que més t'agradi...És per tu. En la mitologia antiga grega i romana ja glorificaven el color de la rosa com la bellesa eterna i també les seves propietats saludables per la salud. El pètals de colors de les roses són el paradigma de la bellesa, paradigma efímer quan els pètals cauen.
Gaudeix de la seva bellesa ni qui sigui un instant. Escull la que més t'agradi, avui és per tu.

Muntanyes de llibres

Tant debò St.Jordi fos tot l'any i els llibres i la literatura no fossin un insignificant minut del final del Telenotícies i els programes de llibres a la televisió no fossin un raraavis de tres quarts de dotze de la nit per a quatre "friquis lletraferits". Quan arriba aquesta època de l'any tinc la sensació d'un cert empatx pre - St.Jordi. Un empatx de tot tipus d'activitats culturals, algunes absolutament increïbles, però és injust que la gran festa major dels llibres (perquè qualificar St.Jordi únicament literari ja ha passat a la història!) sigui unicament un dia on els mitjans s'afanyen a fer rànquings dels més venuts i els més sol·licitats, és injust que sigui un dia per digerir tota la quantitat d'activitats i propostes. Ja us dic jo que aquest any la triologia Millenium i alguns llibres mediàtics guanyaran per golejada! Habitualment sempre donc un tomb per les Rambles. Algún que altre any he donat un cop de mà a la paradeta de llibres de l'Associació de Joves Escriptors...

Quan s'acaba St.Jordi i parlo amb ma mare al final del dia, ella em pregunta: qui ha guanyat? Em quedo tant estupefacte que no sé que contestar. Suposo que això és el problema de determinats mitjans que converteixen el St.Jordi en una mena de cursa d'entrevistes amb tot tipus de personatges (alguns grans escriptors per sort i d'altres com periodistes, presentadors, gastrònoms, jugadors de fútbol, etc, etc, etc)
La pregunta del qui ha guanyat em deixa tan estupefacte que aquest any em sembla que ja sé que contestaré (resposta naïf i ingènua, ho sé!): ha guanyat la cultura.
Perquè una mica de cultureta al carrer no fa mal a ningú, veure muntanyes de llibres que potser ningú llegirà tampoc...
Afortunadament per incentivar la lectura, als darrers temps, han fet més feina determinat portals, biblioteques i blogs d'internet que 10 St.Jordis junts on l'element comercial cada any és més present. Que seria dels bons blocs literaris que ens incentiven la llengua i la lectura?
Més enllà de tot això sempre queda la cosa romàntica que el St.Jordi sempre és St.Jordi i quan veus aquelles piles de llibres tant interesants, somies algún dia en llegir-te'ls tots...

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails