dissabte, 15 de gener del 2011

La bombeta de Livermore

L'altre dia un company em va explicar que havia vist el documental "Comprar, llençar, comprar" on s'explicava que en una població de la costa Oest dels EE.UU. encara tenien una bombeta de fa 100 anys. La bombeta és tota una celebritat, una relíquia, una peça de museu única que a l'arribar al centenari, la població en qüestió, li varen fer una festa per celebrar que la tal bombeta havia fet 100 anys.
Avui en dia, poques coses podríem dir que durin 100 anys i el documental en qüestió, que per cert, m'han recomenat, i encara no he tingut temps de visionar-lo del tot, posa en evidència el fet que vivim en una societat abocada (tecnologicament parlant) a les coses efímeres. Això fomenta el consum, genera molts residus i demostra que les empreses creen expresament electrodomèstics o utensilis que durin menys temps perquè s'espatllin, s'arreglin, o simplement es canviïn i es llencin.
Tot una paràbola dels nous temps que demostra que potser haurem de confessar que potser sí que serà cert que certes coses ja no les fan com fa 100 anys. És a dir...fetes a consciència.
Quedeu-vos amb el concepte: obsolescència programada.
Al blog Té la mà...també se'n fa ressò:
http://telamamaria.blogspot.com/2011/01/comprar-llencar-comprar.html
A qui teniu el documental per si el voleu visionar:

Pirena (1 imatge!)

imatge extreta de http://turbinaweb.blogspot.com
Vet aquí una imatge de la Pirena. Des de fa més de 20 anys, cada any per aquestes dates s'inicia la popular cursa de gossos- trineus (mushing) als Pirineus.Aquesta cursa acostuma a deixar imatges espectaculars. Agermana esport, natura i gossos. Si en voleu tenir l'oportunitat de veure-ho en directe, aquest diumege al matí, a la platja de Nova Icària de Barcelona en fan la presentació d'enguany.

Logorama (Un dels millors curts d'animació dels darres anys)

Recordo que un dia mirant el 33 van passar un curt que em va impactar per la manera com mostrava un món creat a partir de marques. No sóc massa de curts ni tampoc segueixo molt el món de l'animació però aquest penso que té quelcom de molt creatiu...i en al mateix temps potser ens pot portar a la reflexió: estem sotmesos a un món de marques?
LOGORAMA (fragment)
Us convido que veieu un fragment...d'un dels millors curts d'animació dels darrers anys.

Torna l'Arròs Covat (2ª Temporada!)

M'acabo d'assabentar que han penjat nous capítols de la série Arròs Covat en el seu blog del portal de Tv3:http://blogs.tv3.cat/arroscovat
L'estrenen al 33 el dia 9 de Febrer, però qui no pugui esperar pot mirar-los pel blog. Igual que la primera part no ha perdut la gràcia, la mala llet i la ironia. Molt recomenable. Un retrat d'un món i d'una generació molt actuals.
Aquí teniu la promo de la nova temporada:

Si algú no recorda que és "Arròs covat", en Sergi Pàmies ho explica molt bé en el següent àudio de l'any passat:

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails