diumenge, 13 de juny del 2010

1 frase de Jesús Moncada


En Pere de "Provisionals" ens convida avui a recordar la figura del gran narrador Jesús Moncada.
http://provisionals.blogspot.com/2010/06/i-jesus-moncada-que.html

Confesso que més enllà de "Camí de Sirga", conec poc l'obra literària de Moncada. Però tot i haver llegit poc la seva obra, confesso que hi ha un llibre que vaig devorar molt ràpidament i ho tornaria a fer perquè l'equilibri entre ironia, humor, tendresa, records i narració històrica em va semblar exemplar. Estic parlant de "Calaveres atònites".
L'altre dia vaig anar a l'exposició "Ficcions enfora!" del Palau Moja de Barcelona. Una exposició que fa una retrospectiva dels darrers anys de la literatura catalana que s'ha traduït i exportat enfora. I evidentment Moncada és un dels autors, potser no prou llegit, però sí, afortunadament, traduït.
Em vaig fixar amb un dels targetons promocionals de l'exposició amb frases d'autors. Curiosament vaig agafar sense recordar que hi havia avui aquest homenatge blocaire un targetó amb una frase de Moncada del llibre que he citat.
Acabo el post amb la frase del targetó:
"A tot estirar ens espera l'improbable paradís del registre fòssil".
De "calaveres atònites" (1999)
Jesús Moncada (1941 - 2005)
5 anys després de la seva desaparició està clar que Moncada no passarà a ser un fòssil sinó que d'aquí uns anys serà un clàssic de la narrativa catalana de finals del S.XX.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails