diumenge, 22 de maig del 2011

15M i 1 frase de Eduardo Galeano



"La utopía está en el horizonte. Camino dos pasos, ella se aleja dos pasos y el horizonte se corre diez pasos más allá. ¿Entonces para que sirve la utopía? Para eso, sirve para caminar."

Eduardo Galeano (Montevideo, 1940), periodista i escriptor uruguaià


Diuen que contra el cinisme, el millor és la utopia. Alguns diran que això del moviment del 15 M no servirà de res. Temps al temps. Penso que ja és bo que una part de la societat s'hagi despertat. Temps al temps. De tot plegat alguna llavor en quedarà. Temps al temps. Comparteixo bona part de les reivindicacions dels que passen les nits a les places, dels que fan soroll amb les olles i dels que escriuen pancartes. Alguns voldran minimitzar aquest petit esclat. Crec que alguna cosa en quedarà. I espero que hagi servit per començar a caminar endavant.

5 frases de Bertold Brecht



"El peor analfabeto es el analfabeto político. No oye, no habla, no participa de los acontecimientos políticos. No sabe que el costo de la vida, el precio de los frijoles, del pan, de la harina, del vestido, del zapato y de los remedios, dependen de decisiones políticas. El analfabeto político es tan burro que se enorgullece y ensancha el pecho diciendo que odia la política. No sabe que de su ignorancia política nace la prostituta, el menor abandonado y el peor de todos los bandidos que es el político corrupto, mequetrefe y lacayo de las empresas nacionales y multinacionales."


"Los demócratas burgueses condenan con énfasis los métodos bárbaros de sus vecinos, y sus acusaciones impresionan tanto a sus auditorios que éstos olvidan que tales métodos se practican también en sus propios países."


“Cuando la hipocresía comienza a ser de muy mala calidad, es hora de comenzar a decir la verdad”.


“Al río que todo lo arranca lo llaman violento, pero nadie llama violento al lecho que lo oprime”.


"Las revoluciones se producen en los callejones sin salida."


Bertold Brecht (1898 - 1956), dramaturg i poeta alemany

En una nit de resultats electorals, no sé perquè, he recuperat algunes frases contundents del gran Bertold Brecht. La primera que parla d'analfabets polítics em sembla molt potent i en un moment en el qual la política genera tanta indiferència i rebuig degut a la pròpia mediocritat dels propis polítics, aquesta primera frase em fa pensar que en el fons, encara que no ens agradi, la política forma part del nostre dia a dia. La política no només són els partits polítics també quan sortim al carrer i demostrem al propi rebuig a la mediocritat i a on ens han portat els nostres polítics també estem en el fons fent política.


La resta de frases ja parlen per si soles.
Ens agradi o no, no podem escapar-nos de la política i de tot allò que comporta ja que les seves conseqüències també ens agradin o no, també ens afecten.
(perdoneu la obvietat...però sovint oblidem que nosaltres, els ciutadans, amb el que fem i com reaccionem també estem generant política.)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails