divendres, 13 de maig del 2011

2 frases d'Ibsen




"Pueden prohibirme seguir mi camino, pueden intentar forzar mi voluntad. Pero no pueden impedirme que, en el fondo de mi alma, elija a una o a otra."



"¿Cuál es el primer deber del hombre? La respuesta es muy breve: ser un mismo."

Henrik Johan Ibsen

(1828 - 1906) dramaturg norueg.


Vet aquí dues bones frases d'Ibsen que són perfectament aplicables a una de les últimes posades en escena d'un dels seus textos menys coneguts:

El petit Eiolf.

Afortunadament a Catalunya hem tingut la sort que s'han adaptat i representat alguns dels grans textos d'aquest gran dramaturg europeu.

Justament aquest cap de setmana es faran les darreres representacions d'aquesta obra a la Sala Beckett. Les obres d'Ibsen són un retrat de tot allò que tormenta l'home: la responsabilitat, la por, els somnis, els anhels, les oportunitats perdudes, la moral. "El petit Eiolf" és el retrat d'una parella que en un determinat moment es plantegen prendre unes decisions vitals i unes renúncies i evidentment on hi ha pel mig un fill malalt que ha marcat i marcarà les seves vides. Un drama poètic molt ben interpretat i dirigit. Una d'aquelles obres que sovint no n'esperes gran cosa i passa sovint desapercebuda de la cartellera.


Ser un mateix. Vet aquí el gran repte del qual també parla l'obra.

Marató poètica Barcelona Poesia 2011



Amb la primavera i el mes de maig arriba una nova edició del festival de poesia Barcelona Poesia 2011 que omplirà d'activitats la ciutat durant aquests propers dies. Com cada maig, la llibreria Catalònia dedica una marató poètica a un poeta i enguany, coincidint amb l'any Maragall, el gran poeta de la "paraula viva" tindrà el goig de ser recitat durant unes quantes hores.
Dins Barcelona Poesia 2011
Marató poètica Joan Maragall
Dissabte 14 de maig de 10h a 20h.
Llibreria Catalònia (Rda.de Sant Pere, 3 - Barcelona)

...- De dins la boirina del massa pensar
salta una paraula
tota il·luminada
amb un sentit nou: la boirina es desfà,
tot el pensament reprèn arrencada;
aquesta paraula un dia et pendrà
a tu, també a tu, veient-la estampada;
i a tos ulls sorpresos també brillarà
en aquell moment com tot just creada.
Joan Maragall (1860 - 1911)
(fragment de "Dimecres de cendra)

Temps de manis



En temps de retallades socials i laborals, potser manifestar-se és l'únic que ens queda?
En aquesta societat adormida no tinc clar si la gent està massa per la feina de sortir al carrer i que d'una forma unànime la gent pugui expressar la seva indignació davant una societat on tot aquells èxits socials que varen aconseguir els nostres avis i pares s'estan esmicolant a poc a poc i no sabem com reaccionar...
Alguns sindicats i un munt d'entitats han convocat per demà dia 14 de maig una nova manifestació en diverses ciutats. És temps de manis?
Potser ho hauria de ser...Si més no val la pena llegir-se determinats articles i escrits que expliquen d'una forma molt clara que motius a la ciutadania li sobren: http://www.kaosenlared.net/noticia/manifestacio-contra-les-retallades-barcelona-14-maig-11h-placa-urquina

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails