dilluns, 18 d’agost del 2008

Postals d'estiu...



El Sol es pon a Menorca
L'horitzó. El mar. El sol d'estiu que es pon després d'un dia intens d'estiu.
Hi ha imatges que conviden a estar-se una llarga estona contemplant-les. Vet aquí dues imatges de les vacances del meu germà, en Francesc, que podrien ser dues boniques postals d'estiu. (gràcies per les imatges, Francesc!)

Nàufragiobrer recomana...

Aquí teniu la meva llista de recomenacions estiuenques...
Un festival...
Festigàbal 08. 17 - 18 - 19 d'agost. Ahir va començar la seva tercera edició. Jazz, poesia i música a la plaça Rovira durant les festes de Gràcia.
+info a la pàgina...
http://www.heliogabal.com/
Cinema d'estiu...
La mòmia. La tomba de l'emperador Drac. Tercera entrega de Rick O'Connell i la seva família, en aquesta ocasió a la Xina. Recomenable per passar una tarda entretinguda d'aventures.
El caballero oscuro. Sisena entrega cinematogràfica de les aventures de Batman. Christopher Nolan, el director, ha creat una cinta dura, sinistre, fosca...on el malvat Joker és una autèntic psicòpata i tot plegat té un cert regust agredolç. La intrepetació del Joker a càrrec del difunt Heath Ledger és una bona interpretació. El film no em va desagradar però vaig tenir la sensació d'haver vist un Batman que no té res a veure amb el Batman de les 4 primeres entregues.
Mamma Mia! Haig de confessar que m'ho vaig passar molt bé amb aquesta peli. Previsible? Potser sí...Petarda? Potser també...però que es pot esperar d'un nou film que té com a base musical les cançons d'Abba...Realment cal destacar la fotografia i el muntatge del film. Totalment recomenable per passar una estona agradable.
Tele d'estiu...
Herois. Continuen les aventures de la segona temporada d'aquesta série. Tv3 ens ha donat una bona série a l'estiu. (dijous a la nit)
Herois quotidians...Humor surrealista o aparentment realista. (dilluns a la nit)
Un llibre...
El misteri de l'amor. Joan Miquel Oliver. Empúries, narrativa nº321.
El compositor i lletrista del grup mallorquí Antònia Font ens demostra que és una persona polifacètica i crea una novel·la pop, alegre, cruel, cínica i políticament incorrecte.
Una novel·la gràfica...
Ciutat de vidre. Paul Auster. Novel·la gràfica adaptada per Paul Karasik i David Mazzucchelli. Amb una introducció d'Art Spielgelman. Brillant adaptació al món del comic d'uns dels primers llibres de Paul Auster. Editat per Angle Editorial.
Una retrospectiva d'un autor...
J.G.Ballard. Autòpsia d'un nou mil·leni. Al CCCB.
Interesant retrospectiva d'aquest autor. (El passat dia 12/08 vaig escriure una breu ressenya. Entreu a l'etiqueta Autors)
Exposicions...
Ukiyo - e. Imatges d'un món efímer. Art japonès a la Pedrera. (fins el 14/09)
Duchamp, Man Ray, Picabia. Retrospectiva d'aquests creadors al MNAC. (fins el 21 de setembre)
Entre el Sagrat i el profà. El Renaixament a Prato. Magnífica retrospectiva al Caixaforum. (fins el 28/09)
Oblidant Velázquez. Las Meninas. Una mostra per veure com un quadre ha influït en la història de l'Art. Al Museu Picasso. (fins el 28/09)
Fotografia...
El llegat de Reuters. Mostra de les millors fotos d'aquesta agència. Són esplèndides fotos de temes de l'actualitat més punyent dels últims anys. Al Palau Robert. (fins el 31/08)
Un CD...
Costa Azul de Sidonie. Fa poc em van passar aquest cd i tot i que no és d'aquest any, escoltant les seves cançons tens la sensació d'estar en una terrassa d'estiu mirant el mar.
http://www.sidonie.net/
Una cocteleria...
Si teniu ganes d'anar fer el turista noctàmbul per Barcelona i us voleu apropar al Casc antic, darrera de la plaça St.Jaume hi ha l'Ascensor, una cocteleria bar per posar el toc final a un sopar.
L'Ascensor. c/Bellafila, 3. Barcelona
Un blog eròtico - festiu...
http://www.la-cuca-al-cau.blogspot.com/
Una revista...
Condé Nast Traveller. Revista de viatges amb elegants propostes.
http://www.revistatraveler.com/
Un blog de viatges...
http://www.km369.blogspot.com/
Propostes viatgeres...
El passat dia 15 vaig escriure 15 post sobre 15 llocs de 15 viatges que havia fet els darrers 5 anys. Podeu anar a l'arxiu...dia 15/08 - etiqueta Paisatges i Viatges. I si us ve de gust llegir-los del primer a l'últim.
15 posts sobre 15 llocs...París, Roma, Berlín, Praga, Viena i Budapest, Amsterdam, Lisboa, Bolonia i Florència, Pisa, Ginebra i Zurich, Munich, Baviera, Varsòvia i Cracòvia, Milà i Bergamo i el Llach Maggiore.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails