dimarts, 22 de març del 2016

3 frases de Zygmunt Bauman

Avui 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua. 
La trista actualitat marcada per guerres, refugiats, i atemptats i per una Europa, podríem dir-ne societat Occidental, que ha perdut fa temps la brúixola.
Quan l'actualitat informativa i els temps que vivim ens fan sentir fràgils i indefensos davant de fets que se'ns escapen de les mans, he volgut buscar unes frases d'un savi del nostre temps.
Curiosament he trobat unes frases que parlen de la societat líquida, concepte que en més d'un assaig el pensador Zygmunt Bauman ha sabut definir molt bé els temps actuals que ens ha tocat viure.
Volia parlar del Dia Mundial de l'Aigua però he acabat trobant una frase també parla d'un món líquid...

“La cultura líquida moderna ya no siente que es una cultura de aprendizaje y acumulación, como las culturas registradas en los informes de historiadores y etnógrafos. A cambio, se nos aparece como una cultura del desapego, de la discontinuidad y del olvido.”

 “La tendencia a olvidar y la vertiginosa velocidad del olvido son, para desventura nuestra, marcas aparentemente indelebles de la cultura moderna líquida. Por culpa de esa adversidad, tendemos a ir dando tumbos, tropezando con una explosión de ira popular tras otra, reaccionando nerviosa y mecánicamente a cada una por separado, según se presentan...”

 “La cultura de la modernidad líquida ya no tiene un populacho que ilustrar y ennoblecer, sino clientes que seducir.”

Zigmunt Bauman 
(Poznan, 1925), sociòleg i filòsof 

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails