diumenge, 11 d’abril del 2010

Vergonya, cavallers, vergonya! (solidaritat amb els veïns d'El Cabanyal)

L'altre dia, en el descans de la feina, vaig aprofitar per anar fer el tallat a la cafeteria habitual i vaig passar per davant d'un altre establiment on hi tenien la tele encesa però sense so. Vaig mirar tan ràpid la televisió que no vaig saber captar de què anava la història. El veure la càrrega policial vaig pensar que eren imatges d'arxiu o antigues i em vaig preguntar: de quin any són?

Les imatges són justament d'aquests dies!!! Si aquestes imatges fossin de Cuba o Veneçuela parlaríem sense complexos de "brutalitat policial"?
La notícia reflecteix el que ha passat de debò?
Algunes cadenes estatals varen difondre la notícia i també hi ha qui opina que les informacions donades en diversos mitjans foren exagerades i ni de bon tros hi havia la quantitat de gent que varen informar els mitjans.
En el youtube on tothom s'amaga sota un àlies, una testimoni presencial afirma que les dades donades per Canals com cuatro no són certes i que:
a)No hi havia 200 persones assegudes manifestant-se i en prou feines ni havia 40 i anaven encaputxats rotllo anti-sistema
b)No era un càrrega indiscriminada
c) Diu que una porra no pot trencar un òs i sí una barra de ferro com la que portaven els encaputxats.
d)Els manifestants no eren veïns. Eren grups anti-sistema
e)La policia segueix el seu "protocol" normal.

No conec a fons el tema d'El Cabanyal però tinc la mínima informació per saber que és totalment injust, que el Cabanyal té per damunt de tot un valor històric i que la maleïda especulació urbanística acaba trepitjant els més febles.
A la vida hi ha opinions per tot i respecto l'opinió d'aquells que deixen comentaris el youtube minimitzant el tema però, vaja, em sembla demencial que es vulgui minimitzar una càrrega policial d'aquesta embargadura. Només veure les imatges fa mal.
Evidentment no voldria semblar demagog i el youtube també hi ha gent que condemna amb màxim rebuig el que està passant.
Ja us dic jo que no conec a fons el tema i segurament hi haurà gent que estarà a favor de l'enderroc d'algunes cases d'aquest barri de València però vist des de fora tot plegat fa pudor d'especulació pura i dura com sempre.

Suposo que entre els veïns hi haurà gent de tot. Voldria transmetre la meva solidaritat i empatia només amb els veïns afectats que perdran la seva casa.


PER CERT EL TÍTOL DEL POST ESTÀ INSPIRAT AMB EL DARRER DISC D'UN DELS GRUPS VALENCIANS MÉS VETERANS: AL TALL.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails