dilluns, 15 de febrer del 2010

La vida de Garbo...(resumida en 10 minuts)


Garbo, l'espia que va salvar el món,un gran documental d'Edmon Roch.
Documental premiat als darrers premis Gaudí amb dos premis i guanyadora del millor documental dels premis Goya.

El temps a la televisió és or i m'ha semblat molt amena i entretinguda la manera com aquests xiquets de la Tv local de Cambrils expliquen en un programa en tan sols 10 minuts la vida de l'espia Joan Pujol. Una vida increïble que el director Edmon Roch ha portat en format de documental al cinema i que des de fa gairebé dos mesos està a les cartelleres. Lamentablement la distribució d'aquests documentals sempre és penosa i és una llàstima ja que realment és molt bo. En el seu dia un servidor, a Barcelona, va tenir problemes per trobar una sala on s'exhibís aquesta pel·lícula. No vull ni pensar com deu ser la distribució d'aquestes pel·lícules a altres zones com Tarragona, Lleida i Girona.
El noi que fa la ressenya de la vida del famós espia a la TvCambrils fa un comentari de la poca distribució d'aquests films a les comarques de Tarragona.
En fi, una llàstima que determinats films, suposo que pel fet de ser considerats minoritaris, no poguin arribar a més gent.

El secret

En època de crisi i llibres d'autoajuda, l'altre dia vaig sentir una frase, potser tòpica, però que em va quedar gravada:
"El secret de la felicitat és tenir bona salud i mala memòria"
La frase correspon a la veu en off de la introducció d'un dels primers capítols de la sitcom de Dagoll Dagom "Sagrada Família".
Moltes sitcoms acaben sent repetitives i poc innovadores, carregades de clixés i riure allò que diríem riure no sempre ho aconsegueixen.
Si més no la "Sagrada Família" de Dagoll Dagom té com a punt a favor frases lapidàries com la que he anotat que et deixen clavat a la cadira entre rialla i rialla.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails