dimecres, 22 de setembre de 2010

29 - S: El compte enrere...


Si això fos una pel·lícula s'hauria de dir:
"VAGUES, MENTIDES I CINTES DE VIDEO"
És molt desconcertant veure que a pocs dies de la Gran Vaga General que teoricament ha d'aturar el país sencer, en comptes de fermesa i convicció per anar a la vaga, el que hi ha des de fa molt temps és desencís i una sensació d'estafa generalitzada.
Fa quatre dies es va aprovar una reforma laboral que perjudica greument el treballador. No hauria estat més lògic fer una aturada general abans d'aprovar la Reforma? Per què els sindicats no van pressionar més per evitar que s'aprovés tal Reforma? Estan tan adormits i subvencionats que són incapaços de mobilitzar un país per evitar el que ja no es pot evitar que és una Reforma aprovada i que es començarà a posar en marxa molt aviat...
********************
Just fa un any un servidor en aquest mateix blog ja en parlava del greu retrocés que en pocs anys ha patit la gran massa de la població que són els treballadors per compte aliè, abans anomenats obrers....
Si ho vols recordar:
http://naufragiobrer.blogspot.com/2009/09/mes-naufrags-que-maio-30-anys-de.html
****************
Però sabem realment com ens pot afectar la Reforma Laboral? Cal dir que els sindicats no s'han matat gaire ha informar de la maleïda reforma (i ho diu un servidor que estic afiliat en un d'ells!).
Però si voleu saber 4 coses, aquí teniu una notícia de la Malla:
http://www.lamalla.cat/economia/article?id=402595
***************
Per tant, primeres conclusions: precarització del món laboral, acomiadaments més àgils i barats, privatització de la recerca de feina, es vol que les ETT també facin funcions d'intermediació laboral, convenis col·lectius convertits en paper mullat, retallada social i congelació de pensions.
*****************
No entraré a discernir si el govern del ZP ha sigut un dels governs menys socialistes dels governs socialistes d'aquest país...
El meu cor em diu que cal un cop de timó contra tot plegat però el meu cervell em diu que tot plegat és una gran farsa on es demana al pobre treballador que sacrifiqui un dia laboral per mostrar el rebuig cap a tot plegat sabent que tot plegat es quedarà en paper mullat i generarà més frustració.
També és lamentable que caldria que hi hagués més unió en el món sindical, no només CC.OO. +UGT sinó també la resta de sindicats majoritaris que tot i estar reticents a la Vaga per massa tova si han acabat adherint. També és al·luscinant les punyalades que es donen entre ells llegint alguns pamflets pro-vaga; un exemple de la CGT posant a parir CC.OO. i UGT: " los sindicatos ccoo y ugt que pretenden encubrir su culpa con esta huelga en la que pondrán el mínimo esfuerzo posible; sindicatos que no morderán la mano de su amo, que los financia y les llena de beneficios y prebendas a cambio de desmovilizar a los trabajadores y firmar todo lo que les pongan por delante".
Davant tals afirmacions poca cosa es pot dir.
************
El món blocaire també fa dies que ha sorgit el debat sobre el 29S i el paper dels sindicats. Recullo dos posts dels companys Puigcarbó i de Na Júlia sempre atents i crítics davant l'actualitat més demolidora:
http://blocfpr.blogspot.com/2010/09/els-avis-els-nets-i-els-sindicats.html
http://lapanxadelbou.blogspot.com/2010/09/humor-negre-sindical.html
**************************
També m'ha sorprès que els mitjans en general (Ràdio, premsa, Tv, internet...) hi hagut molt poc seguiment, poques entrevistes, poca informació de que pot passar el dia 29 S. Com si en aquest país no hi hagués d'haver una vaga general. L'únic que he trobat és un ridícul video a internet...
No dic que el missatge del video(desenmascarar les mentides que s'han dit de la Crisi) no sigui positiu, però em sembla que el to és més proper a "Camara Café" de Tele-5 que no ha un video crític i seriós demostra el patetisme de tot plegat.

EL COMPTE ENRERE JA HA COMENÇAT...

1 comentari:

Oscar ha dit...

Que tot és una gran faras no en tinguis cap mena de dubte. Deus treballar en una empresa realment gran, perquè sinó no veig per enlloc que en treguis cap aventatge d'estar afil·liat a un sindicat.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails