dijous, 6 de novembre del 2008

Arriba Serrallonga...

S'estrena avui Serrallonga. Una mini-série de dues entregues on s'ens narrarà la vida de Joan Sala, el mític bandoler Serrallonga. Aquest clip que adjunto és el report que la periodista Raquel Mateos va fer de la presentació a Barcelona.
hi ha molta info a la web de Tv3, com no...
www.tv3.cat/serrallonga
Tal com va passar en el seu dia amb la mini-série Arnau...és una bona aposta de Televisió de Catalunya.
Francament promet!

Cronos...

Magnífic programa de documentals històrics: això és Cronos.
Aquest és un gènere que fins i tot pot arribar a ser avorrit. Però a Cronos no és pas així. És un programa de documentals històrics: des de Roma fins a Napoleó, per posar un exemple...Mescla la típica veu en off, amb recreacions de dramatitzacions de l'episodi històric narrat, passant per un anàlisi des del plànol més general a les històries més curioses i anècdotiques. És amé i està ben realitzat. Una troballa del dimecres al 33 a les 22h.

Cinc cèntims d'un rodatge...


Fa pocs dies a la Colònia Güell van passar una circular informant dels talls al trànsit que ocasionaria durant unes hores el rodatge d'una mini-série de televisió a la Colònia Güell. Al mateix temps es va aprofitar per fer una petita crida demanant extres per les imatges que s'havien de filmar.
Molt més enllà del turisme i de les lletres, un servidor ha fet algunes petitíssimes incursions en la cosa escènica, gràcies a les vuit edicions de la festa modernista, i vaig deixar les meves dades pel casting d'extres i em vàrem fer un parell de fotos.
Mai hauria dit que una reconeguda productora que té serials com Ventdelplà a Tv3, treballés en tant poc temps de marge. M'explicaré...La crida d'extres va ser dissabte dia 1. I el rodatge comença avui dia 6 de novembre. Mai hauria imaginat que les productores treballessin tant precipitadament. Amb menys d'una setmana han fet un casting, han preparat el rodatge d'unes escenes i el dia abans han trucat al personal. És fortíssim! Avui he estat tot el dia fora coneixent la realitat turística de la comarca d'Osona. Tenia el mòbil apagat i a Osona hi ha molt poca cobertura. Total he vist una trucada perduda al mòbil i m'he quedat amb les ganes si era la tal productora que m'estavan trucant...Conclusió: no sé si això se li pot dir planificació.
El més important és: la Colònia Güell tindrà el privilegi de ser l'escenari d'unes petites escenes que s'estan rodant per la tv-movie o mini-série de dos capítols "Les veus del Pamano", basat en una de les gran novel·les de Jaume Cabré. Gran novel·la que tinc ganes de tornar-la a rellegir i gran escriptor i gran persona, en Cabré, que vaig tenir la sort de conèixer ara fa un parell d'estius en un sopar a Terrassa amb la gent de l'AJELC.
Cal dir que segurament el que es gravarà a la Colònia Güell forma part del treball de pre-producció. La història se situa en un poble del Pirineu en plena post-guerra. Per aquest motiu resulta curiós i anecdòtic que hagin escollit la pròpia Colònia per gravar-hi algunes imatges. Evident el rodatge d'exteriors més important ja s'ha fet al Pirineu i ara es desenvoluparà segurament a Barcelona i altres punts.
Aquest telefilm està previst que s'estreni a Tv3 a finals del 2009.
+info del rodatge a...
+info del llibre...
+info de Jaume Cabré...
Esperem que sigui un bon film.

Ultimes lectures: La Clau Gaudí


La Clau Gaudí. Andreu Carranza/ Esteban Martín
Plaza Janés Editores Sa, 2007 (en català)
La Clave Gaudí. Andreu Carranza/ Esteban Martín
Ed.de Bolsillo, Random House Mondadori Sa, 2008. (en castellà)
Com sempre tinc un petit llistat de lectures endarrerides a la tauleta de nit. Vet aquí una novel·la que em van regalar fa uns mesos i que fins fa poques setmanes no vaig poder llegir.
Haig de confessar que, tot i la meva al·lèrgia a certs Best sellers d'èxit, "La Clave Gaudí", és un llibre que vaig devorar molt ràpidament. Els autors intenten crear a partir de certs elements esotèrics-misteriosos entorn el llegat de Gaudí una trama aparentment enravessada, però amb els elements narratius molt ben dosificats i lligats. És la història de la neta d'un deixeble de Gaudí, una llicenciada en art que hereta un secret que haurà de desxifrar. Per desxifrar-lo patirà mil perills i una lluita contrarellotge que viurà al costat del seu company, un matemàtic aparentment molt escèptic davant l'aureòla esotèrica de certs elements de l'obra de Gaudí. Seguint la línea que en el seu dia van marcar obres com el Codi Da vinci de Dan Brown, aquests narradors catalans han intentat aplicar la formúla al nostre àmbit i han creat una novel·la trepidant. Com tot Best Seller té les seves fantasmades però els motius gaudinians que hi ha darrera la història francament enganxen. Lectura recomenable per llegir al metro o al tren.
(per cert, la portada és l'esbós del projecte de l'església de la Colònia Güell, curiosa portada...sobretot sabent que en la història de la novel·la no surt per enlloc ni s'aprofita per res la simbologia interesentíssima que té la Cripta. Tot és molt Barceloní!)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails