dimarts, 8 de juliol del 2008

Nits curtes d'estiu...

Nits curtes d'estiu. Xafogor.
La fresca és un bàlsam. Sembla com si a l'estiu calgués aprofitar el temps al màxim...pluja de festivals.
La primera d'aquestes nits és St.Joan.
He passat molts St Joan diferents però sempre es comenta que és bo passar-ho d'una forma especial, per donar bons auguris al nou solstici que ens espera.
Enguany enmig d'una festa de barri a St.Joan Despí...sí, sí...més amunt d'on hi ha la Tele 3, que diuen alguns...Les festes de barri tenen el caliu del veïns...i recorden les festetes d'abans, quan només calia una orquestrilla per estar feliç. Curiosament dos colegues, l'Enric R i la Núria F, (per cert, gràcies per tot!!) i nouvinguts a aquest poble ens hi varen convidar.
El toc gastrònomic són les coques...(i el dilema sempre és de fruita o de llardons?) El punt divertit fou la mirada encuriosida d'una convidada, la Sandrine, una noia belga, que tastava les coques com aquell qui prova una exquisada menja. I de fet eren bones!!
En fi...No volia caure en escriure sobre tòpics i batalletes. Ho he fet. Què hi farem! No me n'he pogut estar... Potser els tòpics són una part de la nostra vida. Reconec que quan vaig anar Cuba hi vaig anar amb molts tòpics. Alguns es varen confirmar i d'altres no. I per què parlo de Cuba? Sempre hi ha alguna nit especial i la revetlla de fa dos anys la vaig passar al Carib.
Va ser tot plegat un pèl estrany, curiós...A diferència d'altres viatges on els records són molt propers, l'aventura cubana, la recordo com quelcom ràpid, efímer, agradable però estrany. Passar una nit especial a algún lloc especial té el seu què...El millor record són les postes de sol. La nit té un toc diferent, potser com totes les nits curtes d'estiu...
¿Heu passat mai una nit especial en algún lloc especial? On us agradaria passar-la?

I l'ou va ballar....

Finals de maig. Dijous de Corpus. Hores de patum pels berguedans i pels barcelonins l'inici del bon temps convida passejar. Em vaig escapar al migdia al centre. Feia temps que no ho feia i va ser molt agradable passejar pels carrers del Gòtic: carrer bisbe, plaça St.Jaume, Claustre de la Catedral, casa de l'Ardiaca, Museu Marès...
Es comentava que potser amb la sequera això de l'oucomballa quedaria molt deslluït. Només recordo haver-ho vist a l'Ateneu Barcelonès i haig de confessar que em va semblar quelcom agradable, vistós i bonic i convidava a quedar-te minuts i més minuts mirant la màgia de com l'aigua fa pujar l'ou...Una tradició curiosa.
Passejar pel centre em va portar bons records i vaig entrar al museu Marès i vaig veure el pati engalanat de flors. No us ha passat mai que un racó, lloc, bar, viatge, música, menjar us recorden a alguna experiència o record?
No sé perquè em va venir el cap el record d'uns dels últims cops que vaig retrobar-me amb la meva vella amiga vilanovina Esther. Tenia la impressió que estigués allà dient-me...ei, vinga, tirem la foto? De fet, la foto mai va sortir, coses de la càmara que portava. Suposo que a l'Esther i altres amics/ amigues també els hi deu passar que la ment associa records amb persones i moments concrets de la vida...
Vaig tenir la sensació per uns moments de redescobrir el cor del casc antic de Barcelona. I sentir-me guiri per uns moments.
+fotos a...
Us adjunto un link d'un blog d'una senyora que fa unes bones fotos del tema que ens ocupa...(Les fotos són de l'any passat però...crec que valen la pena, oi?)
www.montse-unamicadetot.blogspot.com/2007/06/lou-com-balla-corpus-2007.html - 61k -

Vindrà la pluja?



Davant la sequera devastadora que semblava que podia amenaçar-nos aquest estiu...la pregunta habitual era: vindrà la pluja?

No entraré a anal·litzar el tema de la gestió de l'aigua i els tripijocs polítics de transvassaments sí, transvassaments no...

Com deia en el post dels rius l'aigua cada dia més serà un bé preuat. Per aquest motiu la ciutat de Saragossa l'ha escollit com a tema en la seva Expo.

Vaig veure l'acte inagural i em va semblar prou correcte i externament dóna la sensació que la gestió de l'Expo està molt més ben plantejada que la pífia del Forum de les Cultures de Barcelona. La Foto correspon al Parque das Naçoes de Lisboa i cal dir que els portuguessos han sabut conservar molt bé la zona on en el seu dia es va celebrar la seva Expo. Si algú l'ha visitat sabrà que hi ha un bonic oceanari, un casinet, un museu de la ciència, una zona de congressos, uns hotels, restaurants, terrasses i una bona vista del pont de Vasco de Gamma. I el més encantador són els sortidors d'aigua com el de la foto...

No sé si tindré l'ocasió de visitar l'expoZaragoza però si més la cançó promocional és un bon encert. Sempre fan una mica de por les versions però cal dir que la versió del tema "a hard rain's a gonna fall" de Bob Dylan és una bona versió. Els responsables són Amaral que han batejat el tema com "Llegará la tormenta".

Què dir del grup saragossà Amaral? Inicialment em semblavem el típic duet de pop de ràdioformula. I sí són carn de ràdioformula. Però tenen bons temes i cada nou disc se superen ells mateixos i maduren. I el millor són dos bons musics i l'èxit encara no els ha consumit ja que desprenen molta humilitat en les entrevistes. L'últim disc titulat "Gato negro - Dragón rojo" és un bon disc, i apart de Kamikaze que és un single, té peces sorprenents com "las puertas del infierno" on sorprenen al personal amb un toc rocker molt alternatiu.

Vindrà la pluja? Arribarà...si...potser arribarà...

+info...

Sobre Expos...



Sobre Amaral...






Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails