diumenge, 10 d’abril del 2011

La brevetat (segons Shakespeare)

Volia fer un parèntesi i he acabat fent un punt i seguit, que potser algún dia serà un punt i final, però en aquest parèntesi m'he trobat la següent frase:

"La brevedad es el alma del ingenio"

William Shakespeare


Potser una bona frase per aplicar en un món tan voraç, personal, intens, a vegades productiu, a vegades atractiu, a vegades original, a vegades superficial, a vegades tòpic i repetitiu ( i algún cop avorrit) com és el món dels blogs.

D'Herois

L'Heroi és un figura molt pròpia de la literatura, de la Història i dels còmics. He trobat dues frases que en parlen i ens fan reflexionar:

"De los héroes pueden contarse historias, ya que tienen siempre principio y fin. De quienes sufren y, sobre todo, sufren sabiendo que sufren, no puede contarse nada, porque su sufrimiento no tiene fin."

Varujan Vosganian

(polític, economista, assagista i poeta romanès, 1958)


"El héroe real es siempre héroe por accidente, aquel que sueña con ser un cobarde honesto, como cualquier otro."

Umberto Eco
(semiòleg, assagista i escriptor italià, 1932)
****************


Hi ha pel·lícules que aparentment poden semblar pelis d'herois, guerrers i legionaris en combat. Justament vaig anar a veure "La Legión del Águila".
Aparentment pot semblar una peli de romans a la conflictiva Britania però, no senyors...la peli és molt més que això...Passat el primer quart d'hora de la peli l'aparent heroi cau en batalla i comença, amb l'ajut del seu esclau, el seu propi camí per alliberar-se del passat que el tormenta i s'inicia una història que perfectament podria semblar un western amb bonics paisatges de les terres altes escoceses. També és una història d'amistat, compromís i traïcions vàries. No cal dir que és una pel·lícula recomenable. (El fragment sel·leccionat surt l'oncle del protagonista interpretat pel veterà i gran actor Donald Sutherland)

Indigneu-vos!


Vet aquí que un senyor nonegenari francès (93 anys) ha escrit un manifest animant a la joventut del món mundial a reflexionar i a fer un crit d'alerta davant els camins que segueix la civilització actual. És molt lloable l'escrit i la lliçó vital d'aquest senyor de passat militar, fugat dels camps de concentració nazis, que va ajudar a redactar la carta dels Drets Humans de l'Home i que ens anima a indignar-nos!

Vet aquí un fragment del seu pamflet:

"A los jóvenes, les digo: mirad alrededor vuestro, encontrareis los elementos que justificarán vuestra indignación- el trato hacia los inmigrantes, a los sin papeles, a los Roms (gitanos de origen rumano). Encontrareis situaciones concretas que os llevaran a una acción ciudadana fuerte. Buscar y encontrareis. Es un llamamiento a la insurrección pacífica. Desde Gandhi, Martin Luther King, Mandela y muchos otros, nos encomienda a una visión ética, justa, con un equilibrio duradero que prevalezca. CREAR ES RESISTIR. RESISTIR ES CREAR."

Stéphane Hessel

La nostra és una societat adormida, una generació adormida de gent que viu en un estat continu de perplexitat davant les retallades laborals, socials, educatives, sanitàries i tot en el sant nom de l'economia que s'ha anat a prendre pel sac i que encara molts no acabem d'entendre el perquè.

Està molt bé el text del senyor Hessel però jo dic: està molt bé el crit, la manifestació i si voleu podem organitzar rotllo "no a la guerra" una cassolada popular cada dia...

Indigneu-vos! (Ok, perfecte, m'apunto!) Però després d'indignar-se...què?

El discurs està molt bé però darrera tot discurs també hi ha d'haver una alternativa, un camí, una nova opció...En els països àrabs han pensat "contra la tirania, la revolta!" per conseguir després més democràcia i llibertat.

Estaria molt bé indignar-se...però que després de tot plegat poguessim trobar un nou camí (utòpic!) que ens alliberés de la tirania econòmica i de les injustícies socials.

Tot és molt bonic però lamentablement en el S.XXI costa creure en utopies.

Seguirem (d'Obrint Pas)

Un altre disc molt esperat és el nou disc "Coratge" dels valencians Obrint Pas. Seguirem és un avançament del nou disc. Una cançó optimista i vital per uns temps difícils.

Clint Eastwood (d'Antònia Font)

El nou disc dels Antònia Font promet molt. El nou clip dels Antònia és molt bo, amb imatges precioses que evoquen a la solitud dels paisatges del far west americà i la cançó està carregada de frases memorables. Un gran retorn!

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails