diumenge, 26 de desembre del 2010

Fairytale of New York


La cantant Kirty McColl va acompanyar The Pogues en aquesta cançó amb aires nadalencs. Un gran duet que consegueix transmetre molts sentiments en una sola cançó (alegria, melangia, esperança...)propis d'aquesta època. Vet aquí una bona cançó que podria acompanyar qualsevol gran conte de Nadal.

Christmas lights (una nadala de Coldplay)


És curiós com hi ha grups que s'atreveixen a escriure noves nadales. És el cas dels Coldplay que no han tingut cap problema en escriure'n una (amb tots el tòpics d'aquesta època de l'any).Si més no consegueixen transmetre el to entrenyable d'algunes d'aquestes cançons.

O come, o come, Emmanuel (versió d'Enya)


Si alguna cosa té les festes de Nadal és que estan farcides de moltes cançons. Aquesta és una cançó tradicional que ha estat versionada per molts músics. En aquest cas amb la gran veu d'Enya.

Conte Nadal (televisiu)


Quantes versions hem vist o hem escoltat inspirades en el mític "Conte de Nadal" de Charles Dickens? En aquest cas l'episodi nº13 de "Autopista hacia el cielo". Algú recorda aquesta série?

Nit de Nadal (segons Pau Riba)


Un video per nostàlgics amb uns joves Pau Riba i Rosa Maria Sardà...per rememorar aquells programes on sortien cantants (no fent playback) i cantant en directe cançonetes nadalenques. Escolteu la lletra, no té pèrdua.

Nadal (segons Maragall)/ Bones Festes!!

(imatge extreta del blog "revista-elmontgros")
M'hauria agradat escriure molts posts que tenia pensats per abans de Nadal però no va poder ser per problemes tècnics. El pitjor malson d'un blogaire és que la seva eina de treball, el PC, se'n vagi literalment d'un dia per un altre a prendre pel sac i amb ell, gairebé tota la informació que hi havia a dins. Encara en fase de reparació, he pogut recuperar internet i com veieu, estic penjant un post almenys per desitjar a tot el personal blogaire unes bones festes. Per fer-ho, he decidit remenar la xarxar buscant un poemet nadalenc de Joan Maragall i
he decidit recuperar uns versos que alguns blogaires fa dos o tres anys ja van penjar en el seu moment. Reconenc que no sóc gaire original però...bé...servirà també per recordar que aquest any i el que entrem estem celebrant efemèrides relacionades amb el naixement i la mort del poeta Maragall.
La nit de la Purissima

Quin cel més blau aquesta nit!
Sembla que s vegi l'Infinit
en tota sa grandesa,
en tota sa dolcesa;
l'Infinit sense vels,
més enllà de la lluna i dels estels.
La lluna i els estels brillen tant cla
en el blau infinit de la nit santa,
que l'ànima s'encanta
enllà...
Aquesta nit és bé una nit divina:
la Purissima, del cel
va baixant per'quest blau que ella il·lumina,
deixant més resplendors en cada estel.
Per la nit de Desembre ella devalla,
i l'aire s'atempera, i el món calla.
Devalla silenciosa...
Ai, quina nit més blava i més hermosa!
Joan Maragall - 1897

BONES FESTES!!

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails