dimarts, 3 de febrer del 2009

Y de Youtube's moments -Stand by me:

Playing for a change és el projecte internacional de documental coordinat per Mark Johnson. Ve a ser com un work in progress...van filmant fragments i els van penjant a la xarxa. Hi ha músics de carrer de tot el món. Tots versionen el mateix tema. La música com a mitjà per unir cultures i persones de llocs molt remots i molt diferents. Un projecte per donar oportunitats a aquells que tracten de guanyar-se la vida amb el seu art enmig del carrer. El documental és per la Fundació Playing for change i pretèn entre altres coses recaptar fons per aixecar la primera escola de música d'aquesta Fundació a Sudàfrica. Un gran projecte. Una gran iniciativa. Uns grans músics.

Y de youtube's moments (fragment de Groundhog Day)

Un dels molts moments coneguts d'una de les millors comèdies dels anys 90. Groundhog day va ser traduït com El dia de la Marmota o Atrapat en el temps.
Justament ahir a EE.UU era el dia de la Marmota. De fet, hi ha dies que es repeteixen més que el dia de la Marmota. Hi ha dies que semblem atrapats en el temps. Catalunya sembla a vegades immersa en un perpetu dia de la Marmota amb debats que no porten enlloc, polítics sense carisma, frustracions estatutàries, rodalies perpètues, cortines de fum com la compra d'Spanair i un llarg etcètera...
No trobeu que a vegades semblem atrapats en el temps?

X de Xinès


La tradició diu que Buda va voler posar nom als diferents cicles i per fer-ho va fer una crida a tots els èssers vius de la terra. Però només s'hi varen presentar 12.
D'aquesta història neixen vàries llegendes, mites xinesos...els dotze animals donen nom a les dotze cases de l'horòscop xinès i als seus anys. Fa pocs dies va obrir-se el cicle de l'any del bou o búfal. Després d'un any nefast dominat per l'inici d'una crisi, l'any del bou se'ns obre com un any que caldrà molta paciència. S'haurà de caminar cap endavant amb pas ferm, segur i lent. Bé, com els bous. Ni fet expressament. És curiós, no?

W de Working for a dream


Working for a dream. Bruce Springsteen.
Hi ha qui diu que a casa nostre hi hagut darrerament en els mitjans un excès de Springsteenmania i que ens rendim massa facilment a qualsevol nou treball d'aquest astre musical.
Hi ha qui diu que el nou disc li sobren alguns temes i que el nou productor li fot pressa al "Boss" per treure nous treballs i això és nota.
Hi ha qui diu que un gran disc hauria sigut juntar les cançons de Magic i d'aquesta nova entrega. Pretendre que cada nova entrega d'aquest crack sigui una obra mestra és demanar massa penso...Aquest bon home porta gairebé 40 anys fent música i ha sigut un dels més prolífics compositors.
És ben conegut el rumor que s'amaga sota una màniga una nova entrega de "Tracks", és a dir de cançons inèdites que mai van ser gravades en cap disc. Però potser s'amaga la jugada per més endavant. Personalment penso que l'últim gran disc va ser "The Rising". També crec que va ser molt creatiu amb l'època del disc de versions de Peter Segeer. El títol del disc sona a eslògan electoral pro Obama. I és que el Boss ja no s'amaga de les seves conviccions polítiques. Potser no serà un disc rodó ni perfecte però l'Springsteen, deixem-nos de manies, sempre és un gran Springsteen.

V de Volcà

L'Asama és un cràter nevat de 2568 m d'alçada. Va entrar en erupció i en les últimes hores encara sortien columnes de fum blanc. Aquest volcà es troba al japó a 150 km al nordest de Tòquio. Evidentment les autoritats nipones, acostumades a tifons i terratrèmols, varen prevenir la població amb màscares contra el fum. Les imatges d'un volcà en plena fúria sempre són impactants.
A casa nostre hem viscut de molt aprop els últims dies la virulència de les ventades i hem seguit amb mal temps i pluja. Afortunadament tenim bons meteoròlegs; tinc els meus dubtes de determinats polítics. Afortunadament tenim un neucat i no sé quants meravellosos plans d'emergència més. Afortunadament.
Afortunadament no tenim volcans en actiu.Afortunadament.

U d'U2 versió africana


In the name of Love. Africa celebrates U2. Shout factory 2008
A l'espera del nou disc d'U2, l'any passat es va editar un curiós disc de versions que va passar força desapercebut. El disc porta el nom d'una de les mítiques cançons del grup dels anys 80. És un disc amb finalitats benèfiques i molt sorprenent.
Hi ha versions fetes per grups i cantants de Benin, Soweto, Nigeria, Mali, Guinea, Angola, Liberia, Sierra Leone, Sudàfrica, Camerun, Senegal...Un disc recomenable.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails