divendres, 2 d’abril del 2010

Els evangelis segons...

Ja fa temps que es varen descobrir els evangelis anomenats apòcrifs (Pere, Tomàs, Maria Magdalena, Judes, etc) però remenant pel youtube he trobat un munt de videos molt interesants. El segon video, la veu en off, podria ser ideal pel programa "cuarto milenio".
Realment em semblen un videos interesantíssims i que mostren visions diferents de la pròpia història/mite del Cristianisme.
Evidentment, des de cercles catòlics ja fa temps que han minimitzat el valor d'aquestes troballes. Segons paraules d'un article del portal "catolicos.com":Evangeli significa “bona nova”, i aquí ni és nova ni és bona. A continuació adjunto enllaç de l'article ja que no té desperdici:
http://www.catolicos.com/reflexion33.htm

Evidentment quan es parla d'uns textos de tal transcendència cal molta més informació i per això moltes edicions d'aquests evangelis apòcrifs com el de Judes són acompanyats per estudis i comentaris sobre el gnosticisme - la corrent filosòfica i herètica a la qual pertany l'evangeli- i amb extensos comentaris sobre les ensenyances gnòstiques del text.
M'ha semblat un apunt interesant...
Hi haurà qui pensarà que les polèmiques sorgides de tot plegat no aporten res.
Més enllà de que tot plegat ha alimenat una certa literatura en els darrers anys (Codi da Vinci, Angeles i demonios, etc) Penso que és interesant fer-se preguntes.
Que cadascú tregui les seves pròpies conclusions.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails