dissabte, 27 de desembre del 2008

Mirades (II)

Us llenço unes quantes mirades més...

Mirada: La Barcelona turística
Cada dia que passa em crec menys les enquestes. El Periódico del dissabte dia 20 de desembre publicava una enquesta segons la qual "la Barcelona turítica" satisfà el 60% de ciutadans i disgusta el 32%. Francament em costa una mica de creure aquestes xifres. Molta de la gent que conec que viuen a Barcelona, quan parlen de la ciutat, ho fan amb un cert grau d'insatisfacció. Pensen que determinades zones de la ciutat s'han venut totalment al guiri com que per exemple, les Rambles i els seus entorns. S'han fet coses importants, però determinades campanyes com el "Visc a Barcelona" fan pujar els colors de la cara en una època que s'hauria de mirar de no perdre temps i calers en aquestes campanyes d'autoestima local. Quina seguretat hi ha quan roben el nen Jesús del pessebre de l'Ajuntament? El turisme és important a la ciutat però també ho és que les persones que hi viuen se la sentin seva i se sentin a gust. Alguna cosa falla, no creieu?
Mirada: quan els vàters són els elements de discòrdia...
Dies enrere, entre setmana, vaig entrar al portal de notícies del diari 20 minutos i vaig llegir: "Váteres tuneados en Moncloa, nuevo motivo de enfrentamiento entre PP y Psoe". Primer intento imaginar-me que és un vàter tuneado i després intento entendre el què de la polèmica. Pel que entenc el PP retreu al Psoe les millores de tals banys senyorials en temps de crisi. I el Psoe li retreu el seu toc poc moderat. En fi...amb grans polèmiques com aquesta crec que el país avançarà molt. +info a...
Mirada: els amics del país
Recepta: evitar el derrotisme, el víctimisme, cohesió, europeïsme, valors de la transició...La societat econòmica Amics del País ha promulgat un manifest que apel·la a uns certs valors per lluitar contra la crisi. Quan el discurs diari que sentim als mitjans, empreses i polítics és discurs més aviat d'una certa ressignació, el discurs de cohesió i lluita contra el pessimisme global dels nostres temps és un discurs que francament sorprèn i s'agraeix.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails