dissabte, 27 de desembre del 2008

Mirades (I)

Fa poc menys d'una setmana amb l'eufòria nadalenca vaig obrir un altre blog que es deia "Els fruits del temps". Una setmana després he decidit liquidar-lo i centrar tots els meus esforços a Nàufragiobrer que és un bloc que cada dia m'estimo més. A "Els fruits" intentava fer un bloc amb pinzellades socials, aquestes pinzellades he pensat resumir-les amb una nova secció d'aquest bloc que es dirà: mirades. Hi ha tantes mirades com fruites saboroses, dolces, amargues,verdes, madures, podrides... Hi ha tantes fruites com motius per reflexionar sobre el món que ens envolta, un món que es mou a un ritme tan trepidant que no trobem el temps per aturar-nos i valorar els instants que val la pena viure cada dia.
Mirada: No tot és Nissan!
Les administracions i governs només reaccionen, si és que reaccionen, quan multinacionals de sector amenacen sense escrúpols de liquidar mitja plantilla. Llavors tots els mitjans de comunicació se'n fan ressó i fins i tot el presi Montilla fa un viatge al Japó. Senyors...tota la meva solidaritat amb la gent de Nissan, i la resta què?
Els de la Nissan han conseguit fins i tot aturar el cop i renegociar la situació aturant el que els hi venia a sobre. Realment és patètic que es mediatitzi tant una sola empresa i una sola situació. S'ha de mirar en global i pensar...No tot és Nissan. Per això...des d'aquí la meva solidaritat amb la resta de persones que al començar l'any s'hauran de buscar la vida.

Mirada: les 65 h...capítol final?
El passat dia 17 de desembre l'eurocambra va rebutjar la llei que pretenia ampliar la setmana laboral a 65 hores. És una bona notícia després d'un any on s'ha generat un debat que pels temps que corren ha arribat a ser preocupant. Ara s'obre un període de negociació de 90 dies entre Parlament i Consell europeu. És l'anomenat període de conciliació. Esperem que no es tirin enrere. En uns temps que s'ha propagat pels quatre vents la necessitat creixent d'apostar per la conciliació laboral i personal la història de les 65 hores semblava totalment un pas enrera.Per fi, els senyors de l'Eurocambra han tingut una mica de seny!!! Una bona notícia dins el lamentable món de les notícies laborals.




Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails