divendres, 25 de març del 2011

1001 dies de vida d'aquest blog...(Les mil i una nits/Seguirem somiant)


Com es mesura la vida d'un blog?

Es pot mesurar amb descàrregues: +13.000

Es pot mesurar amb visites:+8860

Es pot mesurar amb posts:+720

Es pot mesurar amb temporades:4 temporades, gairebé 3 anys.

Es pot mesurar amb comentaris:+470 comentaris.(en concret 472.Qui n'escrigui tres més, conseguirà que aquest humil blog tingui 475 comentaris)

Tot el rotllo estadístic bé perquè avui he arribat al dia 1001 d'aquest blog.Com hem pogut comprovar els últims posts han sigut com una espècie de recapitulació d'alguns temes. I arribat aquest punt em prendré un breu temps de descans virtual.

Gràcies per seguir aquest humil blog.

***********************************

1001 també és el nom de "Les mil i una nits", gràn clàssic de la literatura universal. No ens enganyem, amb això dels blogs tots hi acabem deixant una mica la nostra experiència, els nostres gustos i acabem explicant les nostres palles mentals com si fossin contes d'una nit estranya. Per finalitzar aquest post i aquesta etapa blogaire, voldria penjar tres fragments (segons la versió editada per Proa)...


"Diuen que per treure profit de les vivències dels avantpassats, cal escoltar-les, fer-ne cabal i reflexionar-hi. Glòria sigui donada a qui va fer que les experiències dels nostres predecessors fossin un alliçonament per als seus descendents! Les històries de les anomenades Mil i una nits, amb tots els fets extraordinaris i dites que contenen, en són un exemple preclar. " ****

"Temps era temps -Déu és Savi, Just, Poderós i Generós- que governava les terres de l'Índia i la Xina un rei sassànida que posseïa exèrcits, una munió d'ajudants i nombrosos servidors. Aquest rei també tenia dos fills: el gran es deia Xahriar i el petit, Xah Zaman. Tots dos eren grans paladins i bons cavallers, tot i que el gran era considerat millor genet que no pas el petit. Quan el rei va morir, va ser Xahriar qui el va succeir en el govern del país, mentre que Xah Zaman, el fill petit, fou nomenat rei de Samarcanda."

*****

"El rei va manar que l'anessin a buscar i la portessin de seguida. Quan arribà, les dues germanes es van abraçar i Duniazad es quedà asseguda al peu del llit mentre el rei desflorava Xahrazad. Tan bon punt el rei acabà de satisfer el seu desig, la germana petita, seguint les indicacions que havia rebut de la gran, li demanà: - Xahrazad, per què no ens expliques una història d'aquelles tan meravelloses que tu saps? Així acabaríem de passar la vetllada ben distretament. - Si sa majestat m'ho permet, ho faré de molt bona gana -va respondre Xahrazad en to circumspecte. I el rei, amb un gest, va atorgar el seu beneplàcit i es disposà a escoltar el relat. "

LES MIL I UNA NITS

**********************

"Les mil i una nits" evoca la capacitat de somiar. Una capacitat que no hauríem de perdre mai. I una gran cançó que evoca la capacitat de viure i somiar és "Seguirem somiant". Una cançó inèdita preciosa, que no va ser inclosa en cap àlbum dels Sopa de Cabra. I que anys més tard va ser inclosa en un àlbum de tribut a la banda. Doncs això, companys i companyes...a seguir somiant!

3 comentaris:

Eduard ha dit...

Moltes felicitats !!! i descansa el que hagis de descansar, però pensa que per uns quants és un plaer seguir-te...

Una forta abraçada !!!

Pd. i ja queda menys: 473

Francesc Puigcarbó ha dit...

Moltes felixitats! no paris i que en siguin 2001. Passo sovint per casa teva, però és que sóc un desastre a l'hora de deixar comentaris.

Salut

miquel ha dit...

Celebrar una efemèride amb les mil i 1 nits està molt bé: solen ser més interessants que els dies.
Felicitats i endavant sense pauses!

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails