dimecres, 22 d’abril del 2009

Algunes recomenacions per St.Jordi...


Davant la immensitat de llibres de la jornada literària per ontonomàsia, volia evitar fer recomenacions, ja que n'hi ha tants i alguns molt bons, però no he pogut evitar caure en la temptació de recomenar-ne algún:
1.Novel·la històrica:
Barcino
de Maria Carme Roca
Columna, 2009
*Una novel·la intrèpida per capbussar-nos en la Barcelona romana de la mà d'un il·lustre heroi corredor de quadrigues dels Jocs Olímpics.


2.Tigre Blanco
d'Avind Adiga
Editat per Miscelánea (3ªedició, 2009)
*Una novel·la irònica i políticament incorrecte de la mà d'un jove autor hindú, premi Man Booker prize 2008. Traducció de Santiago del Rey. Retrat i aventures d'una Índia poc idíl·lica a través dels ulls d'en Balram Halwai, un jove emprenador i sense escrúpols, irònic i sarcàstic amb la seva pròpia vida.

3.Olor de Colònia
de Sílvia Alcàntara
publicat per Edicions 1984, col·lecció Mirmanda (2ªedició, 2009)
*Novel·la de la debutant Alcàntara, absolutament recomenable i ben escrita.És un llibre que em toca de molt aprop ja que és la recreació d'un món, les colònies textils dels anys 50 i 60. L'autora és de Puig-Reig, concretament, de la Colònia Vidal, i va ser veïna de ma mare i dels meus avis materns. Tinc la sensació que estigui descrivint el món dels meus avis i de la infantesa i joventut de ma mare. Per això l'Olor de Colònia és una olor que sento molt aprop i que per això us recomano.

4.La família del meu pare
de Lolita Bosch
Empúries, Narrativa 331, 2008
*M'ha sorprès que no estigui com a llibre recomenat en els llistats de llibres recomenables pel St.Jordi 2009. No ho entenc! És un gran llibre.
En el seu dia en vaig parlar en aquest blog i en tornaria a parlar. A mig camí de la novel·la i el retrat autobiogràfic i familiar, Lolita Bosch ens apropa a la Barcelona d'un temps i d'uns personatges que ja són història. Poètic, esplèndid i commovedor.
5.Misteriosament feliç
de Joan Margarit
Proa, l'Òssa menor, 2008.
D'en Margarit en podria recomenar uns quants (Joana, Casa de Misericòrdia, Cartes per un jove poeta, etc, etc). És un dels últims, no l'únic!, gran poeta de casa nostra. (i cada dia és més estimat pels lectors; salvant molt les distàncies, com ho va ser en el seu dia Martí i Pol)
Poesia emotiva, directa, commovedora.

Trobareu les crítiques dels llibres de Joan Margarit i de la Lolita Bosch a l'apart d'Últimes lectures.

BONA LECTURA I BON ST.JORDI!!!!!!!


Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails