dimecres, 22 d’abril del 2009

Tot recordant els 70 anys de la pèrdua de drets lingüístics i culturals...

Tal i com vaig comentar en algún moment aquest també serà un any on la memòria històrica tindrà un pes important. Els 70 anys de la fi de la guerra civil i inici del Franquisme han estats recordats aquests darrers dies en diferents actes. Aquest video és un fragment de l'acte organitzat per la Comissió de la Dignitat i amb el suport de l'AELC i l'Associació d'actors i directors teatrals de Catalunya per recordar 70 anys contra el català. Es va celebrar el dia 19 d'abril als Jardinets de Gràcia on encara hi ha un monòlit que recorda la Victòria Franquista. Diferents veus s'han aixecat demanant la supressió d'aquell monòlit i la restitució per l'anterior monument a Pi Maragall.
Fins i tot he llegit alguns blogs d'algunes persones indignades perquè l'Ajuntament de Barcelona havia donat suport a aquest acte. És sorprenent que a dia d'avui encara hi hagi gent que intenti minimitzar que la cultura i la llengua catalana foren aniquilades del panoraman públic. I que han hagut de passar molts anys perquè la cultura i la llengua catalana tornin a viure amb una certa normalitat.
Actes com els del dia 19 són un simptòme de normalitat, el que no ho és tant és que encara sobrevisquin signes escultòrics de l'antic règim.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails