dilluns, 25 de febrer del 2019

Si mireu el vent d'on ve...



"Si mireu el vent d'on ve..." és un dels versos d'una de les mítiques cançons que el Grup de Folk va popularitzar i que ja formen part de la memòria col·lectiva de diverses generacions.
L'Arts Santa Mònica ha volgut retre homenatge al llegat d'aquelles cançons i dels seus intèrprets a través d'una exposició que ens convida a redescobrir l'impacte d'una dotzena de les seves icòniques cançons.

Com ens indica el propi web de l'exposició:
"El 1968 el món es va revolucionar. El maig francès va mostrar la nova identitat de l'esquerra, mentre als EUA el moviment hippie anava prenent força. Als Països Catalans sorgia el Grup de Folk, un col·lectiu de grups i cantants que volien marcar distància respecte la Nova Cançó. Els seus referents se centraven en l'ona folk que es vivia als Estats Units, i en noms com Peter, Paul & Mary i, sobretot, Bob Dylan; sense descuidar, però, referents del folk d'arreu del món. També van tenir interès a recuperar cançons tradicionals catalanes, una de les quals, "Les pometes", va esdevenir un veritable himne."

Si mireu el vent d'on ve. 50 anys del Grup de Folk
On? L'Arts Santa Mònica - Barcelona
Fins el 24.03.2019

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails