dissabte, 13 de juny del 2009

Últimes lectures: Amb ulls americans


Amb ulls americans
[segons l'experiència barcelonina de George Mac Gregor]
Carme Riera
Editat per Proa, col·lecció A tot vent, 513, 2009
Hi ha qui diu que aquest darrer llibre de la Riera és una obra menor, una novel·leta menor amb molta ironia. Hi ha que diu que fins i tot per escriure aquest llibre va deixar uns dies de banda el que serà el seu proper llibre amb tocs políciacs.
Personalment amb aquest llibre m'ho he passat molt bé. Ho haig de dir, m'ha enganxat. No entenc aquesta mania dels crítics de valorar com a obres menors tots aquells llibres que surtin d'una pretesa seriositat. Per què? Perquè és un llibre que sembla políticament incorrecte? Per què la literatura humorística no pot tenir el mateix nivell que altres obres? És un relat divertit, actual, fresc i també carregat de tòpics pretesament buscats de la societat catalana vista des dels ulls d'un jove i ingenu periodista americà que li prometen una beca i també moltes més coses...
És un llibre de lectura fàcil, ràpida i amena. De mirada desacomplexada on una sòrdida trama policíaca i amb un rerafons de corrupció donen motius al lector per arribar fins el final. De tant en tant llibres així s'agraeixen.
Una bona lectura pre-estiuenca sense gaires pretensions. I una manera de riure'ns de nosaltres mateixos.

2 comentaris:

Salvador ha dit...

Gràcies al teu comentari m'has fet agafar ganes de llegir-lo. Carme Riera és una escriptora que m'agrada molt.

caterina ha dit...

L'he llegit i es força entretingut. Especialment la crítica a lo català que fa l'escriptora. Però, personalment, preferesc a na Carme Riera de quan escriu novel·les estil "Dins el darrer blau".

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails