diumenge, 17 de maig del 2009

Recollint els arbres caiguts abans de l'estiu...


Molt aviat, quan arribem al mes de juny, abans de St.Joan, haurà passat gairebé mig any des el fatídic temporal
de vent que va ser devastador per algunes comarques, com el Baix Llobregat i per moltes poblacions.
La foto correspon als arbres caiguts i tallats de la Colònia Güell.
Realment cal dir que a la comarca del Baix Llobregat s'ha fet molta feina.
El mateix Consorci de la Colònia Güell el mes passat va organitzar pels veïns una xerrada per comentar els aspectes de la millora del bosc i com es faria la replantació dels exemplars de pins caiguts.
Però...perquè escric aquest post? L'altre dia em van sobtar unes declaracions del Sr.Saura, conseller d'Interior assumint el "me culpa" que amb totes les setmanes i dies que han passat no s'ha pogut arribar a tot arreu. Hi hauran molts boscos que no s'hauran pogut desbrossar. Fins i tot alguns propietaris privats no hauran pogut fer tota la feina que esperaven, potser a l'espera de cobrar ajuts econòmics potser també per la manca de mitjans...
Per què no s'ha pogut arribar a tot arreu? Manca de mitjans? Diners? Efectius? Personal? Si fins i tot formaven aturats per anar a feines al bosc.
Esperem que l'aigua de la pluja, que ha sigut generosa aquest hivern-primavera i ha omplert els pantans, esperem que serveixi de bàlsam per aturar l'època més seca de l'any que és l'estiu. Esperem que això no perjudiqui a la temporada de risc d'incendis que comença molt aviat amb l'inici de la calor. Esperem que no haguem de lamentar cap més "mea culpa" per no haver fet la feina a temps.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails