diumenge, 13 de juliol del 2008

I uns comiats...

Diuen que el 2008 serà un any de canvis i realment ho està sent...
Tot sabem que a vegades certes propostes culturals no ho són per sempre però entristeix quan t'assabentes que sense un motiu clar, algunes d'aquestes propostes, troben la seva fi.
*Centre d'Art Santa Mònica: d'un temps cap aquí la falta d'idees importants per aquest centre han precipitat la seva clausura. Es parla que s'obrirà un nou Centre per potenciar la recerca en l'art més innovador però en tot plegat hi ha quelcom tèrbol que s'hauria d'explicar més bé.
*Bar Pastís: Amb alguns companys de l'Ajelc hi havia anat fa anys. Era decadent i encantador. És respirava un toc afrancesat i fins i tot es podia beure absenta. Aquest local està en perill per culpa de no sé quines normatives municipals...La poca bohemia que li queda a Barcelona se'n va fer punyetes i tot per culpa de la burocràcia!!
*Festival d'Òpera de butxaca. Potenciar l'òpera per un públic més ampli...i fer-ho en petit format i en diferents espais...la idea no era dolenta...per què no ha funcionat aquest festival?
*La Marató de l'espectacle: Un gran crític de teatre que ens va deixar fa poc, el Gonzalo Pérez de Olaguer, en va destacar sempre la importància de mostres com la marató per potenciar nous valors. Abans de la seva mort en va fer una crònica. En el seu dia quan vaig fer un taller de teatre a l'escola de les Arts interpretatives de Barcelona (+conegut com Anarres), vaig tenir l'oportunitat d'anar-hi amb companys que feien el curs. Ens van donar un pasi i et passaves tota la nit entrant i surtint de diferents espais on es feien diferents números de diferents companyies. Era realment interactiu i potent. Dinàmic i una porta per molta gent. Per què s'ha fet aquesta any l'última marató?
És patètic que determinades propostes que ja portaven una certa tradició com la Marató hagin d'acabar així.
Esperem no haver d'escriure més post parlant de comiats...
Les bones propostes culturals estan per potenciar-les i no per ensorrar-les.
Però ja se sap la cultura com les persones canvia...(serà que ens hem d'adaptar als nous temps)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails