dissabte, 15 d’agost del 2009

Algunes expos de l'estiu (II): Les expos del Marítim

Algunes expos d'estiu (II)
Reials Drassanes i Museu Marítim de Barcelona
  1. Tutankhamon: descobreix la tomba i els seus tresors. Fins el 04/10 http://www.tutankhamon.cat/ Vet aquí una de les exposicions estrelles de l'estiu. Està clar que el món fascinador d'Egipte és un bon ganxo per molts visitants. No he tingut encara el goig de veure-la però per la informació que en tinc és exposició molt ben muntada i pedagògica que reproduiex a escala original tres de les quatre càmares funeràries del faraó Tutankhamon. Tot i el gran muntatge, tot són rèpliques. He sentit crítiques de les audio-guies en català i del nivell pobre de les explicacions.



  2. Barcelona: Una ciutat, un port. (fins el 30/08) Aquesta és una mini -exposició, no per mini, menys interesant amb poc més de mitja dotzena de quadres del fons de l'Entitat Port de Barcelona i del Marítim. Són visons poc vistes del port. Hi destaquen dos grans quadres del S.XIX, un d'Eliseu Meifrén i l'altre de Francesc Soler i Rovirosa.



  3. Tiempo de Transición (fins el 25/10) Retrospectiva creada per la Fundación Pablo Iglésias. Més enllà de la mirada ideòlogica que cadascú vulgui extreure'n d'aquest perióde històric recent, aquesta mostra ens ofereix un recorregut (amb imatges, videos, fotos, objectes i premsa) del que fou la transició des de la mort del Dictador el 1975 fins a la victòria socialista en les eleccions generals del 1982. Hi ha un extens treball cronològic de dates. I el més interesant i curiós són els objectes que s'hi poden veure: des del passaport fals de Santiago Carrillo fins a la ploma amb la qual el Rei va firmar la Constitució. Des de la màquina d'escriure del Tarradellas fins a la caçadora que duia el Felipe González en la campanya electoral del 82, passant per la càmara de fotos amb la qual es van fer les úniques fotos de l'intent de cop d'estat del 81. Les opinions d'aquesta exposició són molt variades, però lamentablement el fort contingut polític de l'exposició fa que molta gent no la segueixi amb gaire entusiasme. És una llàstima la fredor amb que es rep aquest tipus d'exposicions ja que en el fons, deixant la política a banda, és una mostra de la qual se'n poden treure moltes lectures i és memòria històrica recent que ens ajuda a entendre com ha evolucionat aquest país.



  4. El marítim entre bombes (fins el 30/11) Mini - exposició que ajuda a situar el visitant quin fou l'evolució del Museu en l'etapa 1936 - 39, a través de documents de l'Arxiu General.



+INFO A:
http://www.mmb.cat/



IMATGE QUADRE D'ELISEU MEIFRÉN

DE L'EXPOSICIÓ BARCELONA: UNA CIUTAT, UN PORT.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails