divendres, 30 de gener del 2009

I d'Incerta Glòria


Hi va haver una llarga nit del 39. Una nit que ara 70 anys després es recorda. La literatura ens ha donat molts exemples que parlen d'aquells anys tenebrosos. Però si hi ha un llibre clau en tot plegat és "Incerta glòria" de Joan Sales.

(Reconec que no me l'he llegit tot però aquests dies me l'he fullejat de nou. Sempre havia rondat per casa i mai li havia fet gaire cas però haig de reconèixer que aquest llibre té quelcom d'especial que em sobrepassa)

"The uncertain glory of an april day... Tot devot de Shakespeare coneix aquestes paraules- i si jo hagués de resumir la meva novel·la en una sola ratlla, no ho faria pas d'una altre manera". Joan Sales
"Jo no havia estat més que unes setmanes a França, al camp de concentració; ¿que havia de fer lluny del meu país? Vaig demanar per tornar-hi, em tingueren nou mesos en un altre camp. Aleshores florien d'un camp a l'altre del món, dels Algarves a Kamtxatka. Fins quasi un any després del fi de la guerra no vaig poder tornar a Barcelona; allà vaig poder acabar els meus estudis." (Incerta glòria pag.701. Club Editor, 1971)

2 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

é sun del smeus llibres preferits i segurament el que tinc més subratllat. Potser per l'edat en què el vaig llegir per primera vegada.

Francesc Puigcarbó ha dit...

la vaig llegir ja a la trentena i em va impressionar molt. Fa un parell d'anys als encants vaig aconseguir l'original de la quarta edició que es la més complerta.
Val la pena la llegeixis tota. sencera.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails