dijous, 2 de desembre del 2010

Algú sap que està passant a Cancún?


Platja de Cancún (foto extreta de "turismo en fotos")
Aquests dies s'ha iniciat un forum sobre l'aigua i el canvi climàtic a la ciutat mexicana de Cancún, coneguda per ser un espai carregat d'hotel (alguns d'estètica dubtosa) amb platges d'aigües turqueses i on la nit i la disbauxa està assegurada.
Per uns dies aquesta ciutat turística mexicana s'ha convertit en la seu de tot tipus de representants mundials que han assistit per dialogar sobre diverses temàtiques que haurien de captar l'atenció dels mitjans informatius mundials.
Hi ha qui diu que després del fracàs de cimera de l'any passat a Copenhaguen, ja ningú es creu l'utilitat d'aquests encontres mundials. Hi ha qui ha afirmat que la cimera danesa va tenir un toc més "oficialista" amb alts mandataris mundials i la de Cancún té un toc més de segon nivell, i s'està convertint en un espai alternatiu per difondre i compartir informació sobre les problemàtiques del canvi climàtic.
Pareu-vos un moment a pensar i compteu: quantes vegades han parlat en els mitjans (ràdio, premsa, televisió, internet) d'aquest encontre...Quants cops?
Semblaria que vivint en un món globalitzat i al tenir diversos canals d'informació, algún d'aquests canals hauria d'haver informat amb profunditat de tal encontre mundial i poca cosa en sabem. Tot i viure en un món global, tot i que en determinats moments podem saber que passa a tres quartes parts del món, tot i que podem estar informats o potser caldria dir desinformats, en segons quins casos, del que passa a nivell local, nacional, europeu i internacional; molts cops hi ha un dit executor que decideix que pot interesar i que no, i potser per això, tot i que Indonèsia va patir l'erupció d'un volcà i ha portat un bona part del seu país a la misèria es va parlar més d'Haití que d'Indonèsia; i podríem dir que aquesta cimera està passant de puntetes en molts mitjans de comunicació.
Afortunadament existeix internet que (segueix sent un canal bastant "lliure") i he pogut trobar alguns enllaços on he obtingut una mica més d'informació:
news:http://www.prensa-latina.cu/index.php?
http://www.europapress.es/sociedad/medio-ambiente-00647/noticia-cancun-greenpeace-destaca-descenso-deforestacion-da-situacion-optima-acuerdo-reduccion-co2-20101202172204.html
http://www.cumbrescambioclimatico.org/cancun
El millor enllaç de tot plegat és un post d'un activista medi-ambiental mexicà que explica el perquè s'ha plantejat no anar a la cimera ja que l'any passat a determinades organitzacions no governamentals els van treure "a patades" del palau de convencions de Copenhaguen.
http://copenhagen2009.blogspot.com/2010/11/cumbre-de-cancun-contra-el-cambio.html
************
Podria treure diverses conclusions de tot plegat però em segueixo preguntant:
Algú sap que està passant a Cancún?
*****
Afortunadament hi ha canals de notícies internacionals que s'han interesat pel tema. He trobat un debat sobre el tema al canal "Euronews". Curiosament el programa de debat es diu "Agora" igual que el programa de Tv3. És una mica llarg el video però val la pena...(No us perdeu "el pique" final entre la representant danesa i el representant del partit conservador europeu)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

M'enrefiï tan poc d'aquest món nostre i els seus governants que cada cop estic més segura que aquest tipus de cimera no serveixen per res més que de cara a la galeria. Quin oi tot plegat...

Guspira ha dit...

Jo no ho sé i ni sé si ho vull saber, perquè no crec que serveixi de res tot això...
Però ara que he vist aquesta platja... quins records... quina aigua... quina sorra... quina calor! :)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails