dissabte, 26 de juliol del 2008

Poesia solidària (II)




En els temps que corren sembla que no calgui parlar de llibertat d'expressió. A ple estiu, quan la poesia sembla que només serveixi pels jocs florals i pel maig, el passat dilluns 21 de juliol es va celebrar un acte a càrrec de poetes i cantautors sota el nom de "Silencia" i subtitulat "Concert per la llibertat d'expressió al món- homenatge als defensors dels drets humans". L'acte estava organitzat per Amnistia Internacional, amb la col·laboració del Pen Club Català i Reporters sense fronteres, impulsat pel poeta Reinaldo Aparicio i amb suport d'altres noms. Com a poetes hi varen intervenir Jesus Lizano, Joaquín Marco, Marta Pesarrodona, Àlex Susana, Cristina Peri Rossi, Josep Pedrals, Enric Casasses, entre altres. I com a cantautors: Gerard Quintana, Quico Pi de la Serra, Paco Ibáñez entre altres. Suposo que deuria ser un gran recital.
M'hauria agradat moltíssim anar-hi però curiosament m'en vaig assabentar tard. Crec que de la manera com va el món i coincidint amb el 60 aniversari de la Declaració del Drets Humans realment és trist que siguin necessaris aquest tipus d'actes. Però és important que és facin per no adormir la nostra mala consciència col·lectiva.
D'aquí pocs dies s'inaguraran els JJ.OO 2008 a Pekín. Fa poques setmanes vaig veure un 30 minuts a Tv3 on es posava en entredit les maneres dels organitzadors de tals JJ.OO. Curiosament mentre els organitzadors faran esforços per mostrar el món les meravelles del nou gegant asiàtic i el govern xinès ha augmentat les mesures per disminuir la pol·lució atmosfèrica; curiosament dic, encara hi ha moltes persones, entre ells el periodista Shi Tao que està complint una condemna de 10 anys per haver enviat un simple correu electrònic on resumia un comunicat del Departament Central de Propaganda que explicava la manera com s'havien de tractar els periodistes en el 15è aniversari de la repressió del moviment del 89 per la democràcia. El Tribunal Suprem Xinès ha acceptat una solicitud de revisió d'aquest cas però encara no se'n sap res.
Per tant determinats crits encara són necessaris!!

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails