dissabte, 31 de gener del 2009

P de Paisatges després de la tempesta (II) (Ho recordem 1 setmana després del temporal)





Això només són algunes de les moltes imatges que podria posar d'exemples de la devastació del temporal del dissabte passat a la Colònia Güell, Sta.Coloma de Cervelló. Fins i tot la Cripta Gaudí enmig de dos boscos va quedar afectada per la caiguda d'arbres


TOT RECORDANT EL TEMPORAL




Imatge del que queda dels arbres davant la Cripta Gaudí

No cal dir que hi haver una zona de la Colònia molt afectada, sobretot la que té les cases enmig del bosc. Dels arbres davant de la Cripta Gaudí ja queda poca cosa. Afortunadament va sobreviure el bust de l'estàtua de l'arquitecte entremig de branques i troncs. Increïble, oi?
Molta més info a:

P de Paisatges després de la tempesta (I) (Ho recordem 1 setmana després del temporal)

Video de la Tv3. Del TN del 25/01/09
La Colònia Güell on visc, com moltíssimes poblacions del Baix Llobregat varen patir fa una setmana els greus problemes del temporal de vent. Lamentablement vàrem ser notícia i varen sortir les imatges a tots els TNs, el Club, als matins del Cuní, a la ràdio, a la premsa...
Aixecar-te un bell dematí amb el so d'un fort vent, aixecar la persiana i veure com es transforma el paisatge és quelcom inexplicable. Des de la finestra de la meva habitació anava veient com uns metres enllà els arbres del bosc de davant de casa anaven caient un rera un altre. El paisatge de tota la vida s'havia transformat amb només dues hores. Simplement esfereïdor.

P de Palestina

(imatge extreta de http://asecop.org)
Hi ha mirades que ho diuen tot. Ens mostraran mil carrers en ruïnes i la desesperació d'aquells qui hi viuen.I la incompetència d'aquells qui governen i la mort de milers d'innocent sota la nostra mirada. Intenta entrar en la mirada d'aquell qui no pot escapar, fugir d'uns murs de vergonya. En milers i milers de racons del món hi ha mirades que cerquen només una escletxa de llum. Davant l'abandor i l'especulació internacional, des d'aquí uns mots de solidaritat. Simplement uns mots.

P de Premis (Gaudí)

Vet aquí un interesant resum d'alguns moments de la gala dels premis Gaudí. Sembla com si els dos primers mesos de l'any hi hagués una plaga de premis: Globus d'Or, Goyas, Oscars i tot d'una sorgeixen els Gaudí.
Aquestes gales acostumen a ser força insuportables però cal dir que va ser una gala agil i amb moments molt enginyosos.
Clara Segura un 10!
Felicitats a Xavi Puebla pels 2 premis de Bienvenido a Farewell-Gutman (Pep Anton Muñoz, millor secundari i millor guió) Enhorabona!!!!!I el premi al millor docu a Bucarest també està molt bé ja que és un bon documental i ens apropa al perfil humà d'una personatge històric com Solé Tura.

P de Paisatges (entre boires)

fotografia d'Enkartist
La boira és una maleïda companya més d'alguns pobles durant tot l'hivern i a vegades ens deixa boniques imatges.

P de Pirena (2 imatges!)




imatges de la Pirena, aquesta increïble cursa de trineus al Pirineu que aquest capdesetmana acaba i agermana la Natura amb l'esport i el respecte cap aquests gossos - trineus.

P de Pedrolo


Reinvindicant Manuel de Pedrolo com un escriptor escènic.
CICLE DE LECTURES ESCENIFICADES I DEBATS 'MANUEL DE PEDROLO, UN DRAMATURG SENSE VEU'
El Brossa espai escènic i l'SGAE des de fa uns dies han organitzat un cicle de lectures i debats per reinvindicar la figura de l'escriptor Manuel de Pedrolo com a dramaturg, una figura oblidada en tot tipus de sales teatrals.
Els passats dies 22, 26 i 29 de gener ja es varen celebrar una conferència, una lectura i un debat. La tarda-vespre dels propers dia 2 hi haurà la lectura dramatitzada del text "Pell vella al fons del pou" i el dia 9 de febrer la lectura del text "Homes i no".

P de Poe

En motiu del bicentenari del naixement d'un dels més celebres escriptors de la literatura de gènere, reproduïm un dels seus aforismes:
"Los que sueñan de día son conscientes de muchas cosas que escapan a los que sueñan sólo de noche."

Edgar Allan Poe (1809 - 1849)

O d'Obama

Pot un home sol fer cumplir totes les promeses i esperances dipositades en milers de persones? Aquest és un dels molts pòsters a favor de l'esperat canvi. L'era Obama ja fa dies que ha començat. I aquest pòster ja és una nova icona dels nous temps. Uns temps que si més no esperem que portin una mica més d'esperança. Donem temps al temps.

N de No violència



Ahir dia 30 de gener va fer 61 anys que va morir un home que creia en la No violència. Per això ahir el dia 30 de gener va ser el dia mundial de la No violència. Hi ha infinitats d'aforismes i proverbis d'aquest gran home. N'he escollit un de significatiu sobretot en uns temps com els nostres on tothom es posa a la boca la paraula tolerància:
"No me gusta la palabra tolerancia, pero no encuentro otra mejor. El amor empuja a tener, hacia la fe de los demás, el mismo respeto que se tiene por la propia".

Mahatma Gandhi (1869 - 1948) polític i pensador hindú.


M de Museu dels arbres morts (Nan Roig versiona Sangtraït)

M de Milk

Mi nombre es Harvey Milk
Dirigida per Gus Van Sant amb Sean Pean i James Franco.
Milk és el biopic del primer homosexual reconegut en ocupar un càrrec públic, en aquest cas, a l'Ajuntament de San Francisco.
El film intenta fugir de sentimentalisme i tòpics i ens mostra la lluita d'una comunitat, la comunitat gay de San Francisco, per conseguir el reconeixement dels seus drets. És una bona pel·lícula perquè ens apropa amb un bon guió i tacte a uns fets històrics que tot just varen passar fa 30 anys. I sobretot l'interpretació de Sean Pean és brillant. (I fa olor d'Oscar)

M de Mort de dama, de Llorenç Villalonga al TNC

Un altre fantàstic tràiler del TNC d'una coneguda obra de Llorenç Villalonga, comèdia esperpèntica d'una Mallorca que s'acaba.

L de Lupe Villar (torna amb un disc de versions)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails