diumenge, 12 de desembre del 2010

Hope?

Esperança? Vet aquí una de les imatges de la setmana.

En el darrer post "Algú sap que està passant a Cancún?" vaig intentar transmetre una breu reflexió sobre el desinterés que alguns mitjans havien mostrat en la darrera cimera climàtica. Curiosament, després d'haver escrit el post, alguns mitjans han informat breument sobre el tancament d'aquesta cimera on 193 països han aprovat continuar amb les resolucions presses a Kyoto. Es veu que hi hagut un acord de mínims que obre una tímida esperança pel futur. Just en una platja de Cancún uns activistes van voler escriure la paraula esperança en anglès amb un interrogant.

Penso que aquesta fotografia podria ser la radiografia del que està passant al món en moltes qüestions. Acabem una dècada i sembla que el nou Mil·lenni, més enllà d'avanços tecnològics puntuals, a nivell polític-econòmic i social la cosa ha anat a pitjor. No ho dic jo. Ho diuen les estadístiques. I evidentment ho viuen els ciutadans en la seva pròpia pell.

********************
Acabarem l'any i els més agosarats hauran d'intentar fer un repàs del que ha sigut aquesta darrera dècada. Difícil repàs. Si ja és difícil fer el repàs d'un any, imagina't d'una dècada.
Penso que dels canvis i de les crisis se n'ha de treure alguna lliçó (quina? no ho sé encara...)
Haurem d'aprendre a buscar noves maneres de viure, a veure l'ampolla mig plena, més que mig buida i sobretot a que no ens robin mai la paraula esperança.

Kimbo

Em ve de gust acabar aquesta setmana amb l'Spot d'en Kimbo. No us heu adonat que estem en una època de l'any que hi ha una sobredosi d'iniciatives solidàries...Cantants, músics, actors, famosos participen en múltiples campanyes, ongs, pallapupes, pallassos sense fronteres, les postals nadalenques d'Unicef, Els xuckis i posa't la gorra, la Marató de Tv3...Tot plegat em sembla fantàstic però penso que la Solidaritat hauria de ser tot l'any i no només per dates pre-nadalenques. Crec que estaria millor repartir les diferents campanyes en diferents èpoques de l'any i segurament tindrien més ressó. El problema d'ara és que la sobredosi de campanyes acaben saturant al pobre ciutadà que viu immers en una greu crisi i l'esforç ciutadà per col·laborar en aquestes campanyes hauria de ser doblement valorat.
En fi...benvinguda sigui la solidaritat, però tan debò no fos només per Nadal.
Us deixo amb l'Spot d'en Kimbo i d'un gran esportista com és en Pau Gasol.

La mobilització continua?

M'ha sobtat veure aquest cartell. Està bé que hi hagi mobilitzacions contra les retallades laborals i socials...però fixeu-vos, qui firma el cartell és només UGT. Desconec si la mobilització és només d'UGT o també els altres sindicats d'adheriran a les mobilitzacions. Penso les mobilitzacions i reivindicacions no haurien de ser només d'un sol sindicat sinó que cal tots i totes anem a la UNA. Em pregunto...de debò la mobilització continua? No està el treballador-obrer desmotivat? No creieu que la Crisi ha fet que molts treballadors i treballadores hagin preferit tenir la boca tancada per por a repressàlies i a l'atur?
Penso que caldrà que canviïn molts les coses...(i el pobre autònom/ assalariat o obrer ha vist que hagut de pagar els plats trencats d'una crisi que no ha provocat i que difícilment a curt termini veurà com millora la seves condicions socials i econòmiques)

Quan el sol/ La noia del país del nord...

Vet aquí dues cançons que conviden al recolliment i la introspecció, dues cançons que em recorden a aquesta època de l'any, quan la tardor aviat serà hivern. Dues cançons interpretades per un gran vocalista com és Gerard Quintana.(La versió de Dylan amb la particular veu de Jordi Batiste)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails