dijous, 6 d’agost del 2009

Un record pel pare de Nfumu Ngui


Segurament si diem el nom de Nfumu Ngui ningú sabrà qui és però si parlem que durant anys i anys va ser el rei del zoo segurament ja començarem a sospitar de qui volem parlar: floquet de neu.
El petit goril·la albí fou descobert per en Sabater Pi.

Hi ha vides que són recordades per un fet i la vida de Sabater Pi i el seu nom sempre serà recordat per la seva relació amb el floquet de neu, tot una icona del zoo de Barcelona i perquè no dir-ho carn de souvenirs.
Aquest és un post en record d'algú que fou molt més que el descobridor del goril·la albí. Nascut a Barcelona l'any 1922, justament ha mort avui dia 6.
Recordo haver llegit alguna entrevista puntual als diaris i sempre em va semblar una persona honesta, apassionada del seu món i sobretot sàvia.

Realment s'ha mort un altre savi del nostre país, d'aquells savis que amb el pas dels anys es valorarà molt més la seva feina com a científic, catedràtic en Psicobiologia, especialista mundial en etologia, expert en primats, pioner en l'estudi del comportament de goril·les i ximpanzés...i un destacat dibuixant.
També recordar que al llarg de la seva vida va rebre diversos premis i reconeixements.
El seu llegat (dibuixos, documents, estudis...) fou donat a la Universitat de Barcelona i el va convertir en la col·lecció Sabater Pi.

Des d'aquí adjuntem alguns dels molts enllaços de lectura recomenable...


Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails