dissabte, 23 d’abril de 2011

Roses, llibres i efemèrides...

[foto St.Jordi pati tarongers Palau Generalitat]


Just avui fa 80 anys que es va decidir traslladar la festa literària i lúdica del llibre del 7 d'Octubre al 23 d'abril. Just avui van morir grans escriptors com Shakespeare o Cervantes o casa nostra escriptores més nostrades com la Maria Àngels Anglada. Però just aquest 23 d'abril fa 30 anys va morir un dels nostres "homenots" i gran prosista en Josep Pla.

Vet aquí que a la xarxa he trobat un dels seus aforismes:

"Es mucho más fácil describir que opinar. Infinitamente más. En vista de lo cual, todo el mundo opina."

Josep Pla (1897 - 1981)

Enguany es farà una jornada de solidaritat amb el Japó. També enguany sorgeixen de nou iniciatives solidàries com: http://www.rosescontraloblit.com/

En l'àmbit musical volia destacar una cançó curiosa que parla d'un Drac no vegetarià escrita pel nou grup de pop-folc barceloní 4t 1ª:
I en l'àmbit de les recomenacions literàries un llibre que curiosament no he vist en cap llista de llibres recomenables però que penso que es mereix ser recomenat i que un servidor té pendent de llegir des de fa unes setmanes:Veus de la nova narrativa catalana. Diversos autors. Selecció i pròleg de Lolita Bosch. Editat per Empúries.

Hi ha 41 autors, alguns i algunes dels quals i de les quals són el futur de la nova narrativa catalana. Podria dir alguns noms però més val que ho descobriu vosaltres mateixos a través d'aquest llibre...

Bon Sant Jordi 2011!!!


Roses, llibres & blogs

Una rosa per la Helena, la noia del blog +que mil palabras:
http://maskmilpalabras.blogspot.com/I també una rosa per la Violette del blog violettemoulin:
http://violettemoulin.blogspot.com/

Vet aquí les dues roses virtuals que hem tocava regalar per St.Jordi a partir de la iniciativa del veí de dalt: Roses, llibres i blogs. Si més no, una curiosa iniciativa.
Espero que avui tingueu moltes roses i llibres. Bona jornada de St.Jordi!

****

Moltes gràcies Thera i Roser pels vostres detalls:Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails