diumenge, 24 d’octubre del 2010

Uns versos de Ben Jonson

(imatge extreta de http://atravesdelarte.blogspot.com )

"Drink today, and drown all sorrow
You shall perhaps not do it tomorrow
Best, while you have it, use your breath
There is no drinking after death"
*****
(traducció lliure al català)

"Beure avui, i ofegar la tristesa
Potser no és bo fer-ho demà
Millor, mentre la tingueu, utilitzeu la respiració;
No hi haurà beure, després de la mort."
Ben Jonson
Benjamin Jonson (1572 - 1637) Dramaturg, poeta i actor anglès del Renaixament.
[Ara que s'apropa Tots Sants, vet aquí uns versos...la vida i la mort, dos angles aparentment oposats de la mateixa moneda. Sembla que ja en el llunyà Renaixament anglès aquest savi poeta ens convidi a allò tan fàcil aparentment però que tants cops oblidem que és gaudir de l'instant, un instant com la gerra de vi del poema de Jonson passa efímera i si no sabem beure, viure i aprendre del moment; només ens quedarà el descans etern que tard o d'hora arriba i ens fa tots i totes iguals. Vet aquí la grandesa d'uns versos d'un clàssic, amb el permís del Sr.Shakespeare de la literatura anglesa.]

Futur incert (de Sanjosex)


Una gran cançó de Sanjosex del seu darrer disc "al marge d'un camí".

Una frase de Jaume Vicens Vives


"No hi ha possibilitat de cultura o de vida política i econòmica sense l'existència d'un grup humà que comprengui els objectius a assolir per la societat que governa o dirigeix".

Jaume Vicens Vives (Girona, 1910 - Lyon, 1960)

Fou catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona, historiador i mestre d'historiadors, referent per algunes generacions de polítics i intel·lectuals sobretot als 60 i 70.
Enguany fa 100 anys del seu naixement i 50 de la seva mort. Personalment crec que per les generacions joves el pensament de Vicens Vives ens quedà molt llunyà i les seves tesis sovint ja han quedat superades però cal dir que en aquesta frase la va ben encertar.

La vida és un "cartoon"?

(L'increïble Home Normal ha anat aquest cap de setmana al programa de Tele-5 "La Noria" per demostrar que és molt "campetxano")
Cada dia sento més vergonya aliena veient certes campanyes. A vegades no tinc clar si els polítics que surten al programa "Polònia" són els reals o són la seva rèplica ja que darrerament sovintegen els "cameos" de polítics al programa.
Encara no sé com reaccionar quan vaig sentir que les Joventuts Socialistes havien convertit el Molt Honorable President Montilla en un heroi de còmic anomenat "l'increïble Home Normal".
També han engegat la super companya contra el seu "adversari" anomenada "Artur Mas de lo mismo".
No cal dir que la creativitat en aquests moments d'efervescència pre-electoral és altíssima i radiant!
És tanta la creativitat que fins i tot estan apunt de convertir el Molt Honorable en un Heroi bíblic i ja circula per youtube la promo del que s'ha anomenat "La vida de Monti". No ho hauria dit mai que els Monty Phyton poguessin ser un referent per crear una campanya publicitària i política.
Els pobres guionistes del Polònia no ser com deuen veure això que els surtin tants competidors!
La veritat fa temps que he arribat a la conclusió que a vegades el circ polític és un gran "Cartoon" on els ciutadans hem de patir que ens tractin com a pobres espectadors, com si fossim menors d'edat; i on el pobre ciutadà contempla estupefacte tals campanyes i pensa: aquests són els polítics i les campanyes que ens mereixem?
(I que consti que no tinc res en contra amb el Sr.Montilla com tampoc contra altres polítics. El Molt Honorable és una persona molt respectable i no entenc com accepta determinades campanyes. Després s'estranyaran que la gent no vagi a votar...)
Us deixo amb l'apassionant promo del que serà "La vida de Monti".


Misteri de dolor d'Adrià Gual


El TNC obre temporada recuperant una obra d'un autor clàssic català com Adrià Gual. Just aquest cap de setmana acabo de veure aquest muntatge i considero que la posada en escena i la interpretació dels actors principals és molt remarcable. Des d'aquí considero que el TNC cada any fa un gran tasca per recuperar autors clàssics nostrats i per no oblidar que tenim un patrimoni teatral que de tan en tan està bé que es posi de nou en escena.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails