diumenge, 17 d’abril del 2011

1 frase de Winston Churchill



Sir Winston Churchill

(Blenheim 1874 - Londres 1965)

Estadista, historiador, escriptor, militar, orador i primer ministre britànic amb un paper molt destacat durant la IIª Guerra Mundial. Va rebre el Nobel de literatura el 1953.


Una bona frase que dóna per pensar justament en la setmana literària per excel·lència que és Sant Jordi en la que la imaginació a través de les bones històries té un pes molt important. La literatura i la imaginació un bon consol pels homes.

1 frase (ideal per setmana santa)

"Viure és aprendre a conviure amb la pròpia incongruència."


Francesc Puigcarbó, multiblogaire (blogaire amb +d'un blog)


*********** En altres temps setmana santa era temps de penediment, perdó, reflexió, silenci i fins i tot un cert paroxisme religiós en alguns pobles de les Espanyes per les seves processons que fins i tot algunes (Sevilla!) s'han convertit en un reclam turístic. El nostre és un país més de tradició (i des d'aquí tot el meu respecte per bona part de les tradicions d'aquesta setmana) que no pas un país de devoció. Per això, avui, diumenge de Rams, sempre em sorprèn el gran nombre de famílies que amb els seus infants s'acosten a l'església per beneïr la palma i el palmó, per fer-se les fotografies i un cop el senyor rector ha fet la benedicció desapereixen de l'exterior temple. Evidentment no faré un anàl·lisi sociològic del perquè passa això, Déu m'en meu guardi! (fixeu-vos, acabo d'utilitzar una expressió molt nostrada, popular i religiosa al mateix temps) ***************** I és que en el fons el llenguatge, el nostre calendari, la nostra pròpia cultura està carregada de simbolismes i de tradicions que molts cops ni en som conscients d'on venen i que al mateix temps ens les hem fet tan nostres que ara per ara ens semblaria impensable que "La setmana santa" com algún responsable d'educació volia es passés anomenar-se "vacances de primavera" per no ferir susceptibilitats multiètniques. ********************** De la frase se'n podríen extreure moltes lectures. Hi ha incongruències històriques, polítiques, artístiques, esportives, personals...La incongruència forma part de la nostra pròpia vida i de forma conscient (o inconscient) hem d'aprendre a viure amb ella. I qui estigui lliure d'incongruències que llenci la primera pedra...sí, sí...ja sé que la frase de l'Evangeli no era així...sí ja ho sé...però de sobte no sé perquè m'ha vingut al cap d'aquesta manera. ********** En fi, benvolguts i benvolgudes, no volia posar-me transcendental amb això de la setmana santa. Per aquells qui tingueu vacances: bones vacances! Bona Setmana i també feliç Sant Jordi! (una extranya, capritxosa i curiosa coincidència del calendari)

Roses, llibres & blogs


Sóc víctima de la meva pròpia incongruència i quan m'havia plantejat fer una pausa en el blog i no participar més en "mogudes blogaires", he acabat en plena setmana santa caient de nou en la temptació seguint una proposta d'un dels veterans activistes catastofèrics com és el veí de dalt.

Algú recorda la cosa aquella del blogaire invisible...doncs bé, qui no té feina el gat pentina i un servidor s'ha apuntat a tal moguda. Consisteix en regalar (de forma virtual) dues roses a dues blogaires i se suposa que a un servidor (de forma virtual) li regalaran un llibre.

Alguns blogaires ja han començat a marejar la perdiu deixant pistes en les seves pàgines...Confesso que no em trencaré el cap en saber qui serà el meu "regalador del llibre". A qui li hagi tocat, des d'aquí benvingut sigui i el meu agraïment. Però com que sé que hi haurà qui li agradarà marejar tota la setmana santa la perdiu en tal moguda, he decidit deixar un parell de pistes ja que m'ha tocat regalar (virtualment) dues roses a dues blogaires que des d'aquí ja confesso que són blogs que no visito habitualment (cosa que no vol dir que no siguin blogs interesants!)

Rosa nº1: m'ha tocat a una blogaire que té nom de cabaret parisí de l'època del Toulouse-Lautrec.

Rosa nº2: m'ha tocat una blogaire que sembla que reinvindiqui "la paraula" però que a l'hora de la veritat del que parla és tot molt més visual: fotografia, disseny, imatge i evidentment paraula o literatura.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails