Homenatges blogaires (2008 - 2012)

Què entenem per homenatges blogaires?
Definició:
Podríem definir com homenatge blogaire aquell event col·lectiu que s'organitza en un data concreta per recordar o homenatjar un escriptor o personatge destacat o popular de la nostra cultura o literatura.

Qui els organitza?
Sorgeixen d'un o més bloguers que a través de la xarxa conviden en una data concreta a escriure un post o entrada al blog recordant aquella persona. També hi ha la feina dels bloguers recopiladors de dades com Victor Pàmies que elabora llistes per recopilar totes aquelles persones i entitats que han participat.

Quants se n'han organitzat?
Des del 2008 fins ara gairebé una desena dels quals un servidor n'ha participat en mitja dotzena a través dels blogs: Nàufragiobrer, Escrits del fum i Fulldenaufragis.
(El tema dels homenatges col·lectius donaria per fer múltiples reflexions i valoracions. Crec que han sigut iniciatives molt positives però també cal dir que així com hi hagut grans encerts en recordar determinats personatges també hi hagut grans oblits. Hi hagut records per personalitats com Joan Amades (que no vaig ser a temps de participar-hi), J.V.Foix (que no vaig participar perquè tot i que és un gran poeta no em desperta cap mena de passió!) o grans oblits com Manuel de Pedrolo, Maria Aurèlia Capmany, Joan Fuster,  o fins i tot, a nivell individual molts blogaires van recordar el 2012 Pere Calders...però estranyament no se'n va fer cap mena de record col·lectiu).

(10.11.2011)

(04.09.2010)
(30.08.2010)


(13.06.2010)

(22.02.2010)

(30.12.2008)

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails