dilluns, 12 d’octubre del 2009

La mauvaise reputation Georges Brassens

Un dia com avui de pàtries i banderes...he decidit escoltar de nou aquest gran tema de George Brassens. Paco Ibañez i Loquillo en varen fer les seves respectives versions al castellà amb el nom de "La mala reputación".
El que més m'agrada de la cançó és quan diu: "en la fiesta nacional, yo me quedo en la cama igual, que la música militar nunca me supo levantar....Todos, todos me miran mal, salvo los ciegos...es natural!"
Un referent de la cançó d'autor. Un clàssic.

Nobels prematurs...

Premi Nobel de la Pau 2009
Absolutament prematur.

(MAI UN PREMI HAVIA SIGUT TAN PREMATUR)

Premis Cats +Premis Blocs de Catalunya...


Els darrers dies hem tingut dues cites blocaires importants. A Vic es varen entregrar els premis Blocs de Catalunya. Alguns del blocs que sovintejo s'hi varen presentar...a ells els hi diria que ja és molt poder estar com a finalista de tals premis. Si per un locutor el premi més important és tenir oients, si per un escriptor és tenir lectors, per un blocaire el premi més important és tenir internautes a l'altre banda que es molesten a perdre uns minuts del seu temps en el nostre espai particular.

Però especialment em fa content que dels Nàufrags d'honor d'aquest bloc hi hagi guanyadors:
Enhorabona...Jesús M Tibau pel Premi Lletra - Literatura

També aquests darrers dies es varen entregar els premis Cats de la Catosfera més nostrada...
Enhorabona...Òscar per ser guanyador del millor blog revelació de l'any!!
(Les espelmes a la "Virgen de la cueva han funcionat!!)
I com no felicitar als finalistes i a la resta de blocaires...Ànims i endavant!

Astèrix i Obèlix...50 anys!!!

El proper 22 d'Octubre es publicarà "El llibre d'or", la darrera entrega d'aquests herois gals i la cinquena en solitari per part d'Uderzo, des que es va morir, ara ja uns anys, el seu company guionista en Goscinny.



Confesso que juntament amb en Tintín, eren la meva debilitat de petit, i me n'havia llegit una bona pila d'àlbums...
Amb 50 anys ja són un autèntic referent de moltes generacions.

Per molts anys!!!!

Arròs covat

Per mi la gran sorpresa la programació televisiva de tardor de TVC ha sigut "Arròs covat". Una série d'animació sobre el conflicte de fer-se gran i tenir la sensació que les oportunitats se't passen pel davant. Dibuixos absolutament genials. I grans dosis d'ironia. Molt recomenable!!!

Un 8%...francament molt poc!


L'altre dia vaig llegir en el portal digital de la revista Enderrock, la notícia que només un 8% de les informacions musicals del telenotícies són d'artistes d'expressió catalana. Vaig pensar...Un 8%...francament molt poc, oi?

Què està passant?
És curiós que en un moment on tothom destaca la gran diversitat i qualitat de propostes de solistes i grups catalans, no només centrades en el rock o la cançó, com va passar fa anys; és curiós com deia, que només puguin sortir informativament parlant un 8%.
Bé, de fet no m'estranya tant...la cultura sempre ha estat la germaneta pobre dels Telenotícies...ja la posen al final de l'informatiu per no molestar. Evidentment els esports i concretament el fútbol, té tanta i tanta i tanta importància que fins i tot hi ha un presentador específic, com els meteoròlegs del temps, per tal informació.
Curiosament dels informatius que m'ha sorprès últimament són els de la BTV (Barcelona Televisió) "Les notícies de les 10" on el Sr.Muixí presenta un informatiu reposat ell solet, sense presses i amb entrevistes incloses. I on els esports, la cultura, la política i el món municipal tot té el seu pes, vaja un informatiu força equilibrat...
Aquí sota teniu l'enllaç per si us voleu llegir la notícia...

Noves veus (XVI): Un tros de fang - MISHIMA

La banda de David Carabén ja fa temps que és una de les millors bandes de pop alternatiu a casa nostra. Aquesta cançó pertany al seu darrer disc "Set de tota una vida". El clip no cal dir que és prou potent. Com la cançó.

Gossos-No és nou

Gran cançó, gran lletra, gran clip. Gossos: un dels millors grups de rock nostrat.
En un dia com avui...res de nou. Lamentablement com diu la cançó..."passegem les mentides com si fossin tresors".

Lax'n'Busto- Que Boig el Mon

De l'última època dels Lax'n'busto un dels seus grans temes.
Els Lax'n'busto, tot i que passen els anys, segueixen millorant com els bons vins. Fa pocs dies, el passat dia 1 van gravar un directe a la Sala Apolo de Barcelona. Segur que va sonar aquest tema. Una bona cançó.Són grans.

la meva terra és el mar - Lax'n'Busto

En un dia a dia de pàtries i banderes...sentir aquesta cançó em fa pensar que encara hi ha ànimes lliures que pensen que la seva terra és el mar. Tot i que ja té uns anys la cançó:gran tema. Gran cançó. Gran lletra.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails