diumenge, 1 de febrer del 2009

S de Samarkanda


Hi ha ciutats que no surten sovint als catàlegs de les grans agències de viatges i potser mai trepitjarem...Ciutats com Samarkanda a l'Uzbekistán. Samarkanda és un nom exòtic, de conte de fades, bressol de velles històries, llegendes i tradicions.
Per sort a la xarxa hi ha des de fa un temps diferents blogs que ens apropen a llocs d'una extraordinària bellesa, a rutes mítiques com la seda, a l'Orient no al de les guerres sinó a l'històric i llunyà...blogs com:
http://amudaria.blogspot.com/
http://miradesdelarutadelaseda.blogspot.com/
http://balsebrecat.blogspot.com/
http://literaturadelarutadelaseda.blogspot.com/
Però avui si hi ha un blog que cal felicitar és:
http://blocdeviatges.blogspot.com/
Han sobrepassat els 500 post, més de 500 entrades i amb molt bona salut.
Enhorabona i endavant!!!


R de Rin

Aquests dies que hem estat pendents de la climatologia i hem vist com en som de fràgils davant la força del temps i de la mateixa natura he volgut recuperar una fotografia d'un bell espectacle natural.
R de Rhein o Rin. Les Rheinfall són les famoses "Catarates del Rin". Es troben a Schauffhausen al nord de Suïssa, prop de Zuric. Sovint quan pensem en grans espectacles naturals pensem més aviat en altres continents i no pensem en Europa. Europa amaga també petits racons com el de la fotografia. És molt turístic sí, però és una visita recomenable.

R de Rural


Aquesta imatge correspon a un quadre del meu avi, F.Boloix Pascual, de Benasc, Osca. L'apassionava pintar indrets rurals. Ell com els seus amics pintors eren respectuosos amb el medi rural i mai se'ls hi hauria ocurregut demanar a un pagès que apartés una vaca del paisatge perquè quedava malament amb el quadre o que li traiés l'esquella perquè el seu soroll els desconcentrava...
Els últims dies han aparegut certs reportatges fent un crit d'alerta pel que anomenen "Mobbing rural". Pastors, pagesos i gent del món rural han denunciat determinades actituds dels qui ocupen i no ocupen les residències de cap de setmana. A Tv3 va sortir un breu reportatge on es veia un pobre home de les comarques de Girona, de Camprodon o de les Valls del Ter, forrant una esquella perquè no fes soroll. Altres apartaven cubes d'aigua ja que tapaven el bell paisatge que tant idealitzen els urbanites. Lamentable. On hem arribat? No haurien de ser els urbanites els que s'haurien d'adaptar i respectar el medi rural. Sóc més aviat urbanita però si algún cop em perdo per la muntaya m'agrada sentir el soroll de les esquelles, l'olor de terra, l'aire fresc...En fi, on arribarem?
Al facebook ja s'ha obert un grup que es diu: "no al mobbing rural! Les vaques porten esquella i la merda fa pudor!"

Q de Qüestions de llibres i llengua...

Us volia recomenar uns enllaços...
Un portal linguístic:
http://esadir.cat/
Un blog juganer amb la llengua:
http://lexicografia.blogspot.com/
Un blog d'actualitat lingüística i altres reflexions...
http://vpamies.blogspot.com/
Uns blocs de referència que parlen de llibres:
http://sobrellibres.bloc.cat/
http://biblosfera.blogspot.com/
http://aristocrataiobrer.blogspot.com/
I un ampli portal sobre consells i lectures variades...
http://www.lecturalia.com/
I un bloc de l'ILC sobre l'exili dels escriptors catalans...
http://blocs.gencat.net/blocs/AppPHP/ruta_exili/
SEGUIREM NAVEGANT I NAUFRAGANT EN AQUESTES I MOLTES ALTRES ILLES DE NOTABLE INTERÈS!!

Q de Qüestions de llibres...



Una recomenació curiosa...

Com parlar dels llibres que no hem llegit de Pierre Bayard. Traducció de David Clusellas i Codina. Editat per Empúries dins Biblioteca Universal, 223. Any 2008.

Un assaig irònic molt ben escrit que reflexiona sobre una societat que vol fomentar la lectura i que imposa uns cànons culturals de la necessitat d'haver-se llegit determinats autors i llibres.

Bayard sap de què parla ja que és professor de literatura i crític literari. Explora la manera de no llegir un llibre: frases i estratègies per fer veure que s'ha llegit un llibre i sortir-se'n en situacions compromeses, professionals, laborals, personals...Un llibre políticament molt incorrecte. Irreverent. Rigorós i útil. I molt recomenable.

P de Pizza congelada

L'hivern ens deixa imatges insòlites. El gel mesclat amb un rètol que ens convida a una pizza. Vet aquí una foto de Soldeu, Andorra. (gràcies Ana!!)

P de Pa d'àngels



Últims dies!!! El pa dels àngels

Col·leccions de la Galeria dels Uffizi de Botticelli a Luca Giordano

Caixaforum Barcelona fins el 8 de Febrer

Les galeries del uffizi amaguen inombrables tresors. Últims dies per veure 45 obres mestres creades entre els S.XV i XVII en què destaquen pintures de Botticelli, Signorelli i Giordano, entre altres. Pintura religiosa amb diferents episodis de l'Antic i el Nou Testament. El Sant Sopar i la mort i resurrecció de Crist són temes recorrents. En l'eucaristia , el cos de Crist és el pa dels àngels i el nom de l'exposició és un homenatge a aquestes temàtiques que són pura història de l'Art. Recomenable.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails