dimecres, 9 de juny de 2010

Què cremaries?S'acosta la Nit de Sant Joan i els vells rituals diuen que cal cremar alguna cosa inútil, algun moble antic, alguna peça inútil que guardem a l'armari..

Dels darrers temps confesso que hi ha tantes coses a nivell personal, emocional, laboral que cremaria que no sé si en comptes d'una foguera n'hauria de fer dues...

Del món i del país on vivim cremaria tantes coses que més que la Nit de Sant Joan caldria fer la setmana de Sant Joan sencera...

Vaja, suposo que si us pregunto: què cremaríeu? La llista pot ser llarga i variada... o potser no...potser ho teniu molt clar. Confesso que una de les coses que cremaria són les estadístiques. Cada cop que un diari, un butlletí de notícies de la ràdio o un telenotícies o fins i tot en algún debat tipus Banda Ampla (on es parla molt i s'aprofundeix poc) es comenten o s'enuncien estadístiques és per arrencar còrrer. No parlem de les clàssiques de l'atur, no, no! Ara estava pensant amb el ball de xifres dels participants de la vaga del sector públic del 8-J. El govern dóna unes xifres. Els sindicats unes altres. La batalleta de l'estadística per minimitzar o fer més grandiloqüent un fet és avorrida i penosa. Només interesen les xifres? Per què no aprofundim de debò en els fets i el perquè s'ha arribat a certes situacions econòmiques, laborals i socials...Per què? Per què no busquem solucions d'una vegada que no no hagin de pagar justos per pecadors?

En fi...tal com deia, cremaria tantes coses que necessitaria una setmana sencera i no només una Nit de St.Joan.

Pelícans

Vivim immersos en el nostre melic i sovint som incapaços d'adonar-nos de la biodiversitat que ens envolta. Potser això és el que li deu haver passat a la Companyia petroliera BP. Desconec l'abast del desastre ecològic que la fuita de petroli ha causat al golf de Mèxic. Desconec les mesures de control que prenia aquesta mega companyia. Però veure la imatge d'un pelícan immòbil per la taca negra que ha causat el desastre i que és incapaç de volar és una imatge demolidora. Els desastres ecològics es repeteixen. Qui no recorda el "Prestige"? Quantes espècies moriran per culpa de tal desastre?
La imatge correspon a Pelícans marrons de l'illa de Contoy, illa del Golf de Mèxic amb 152 espècies diferents d'ocells.

Els desastres ecològics es poden evitar? Voldria pensar que sí...

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails