dimecres, 21 d’abril del 2010

Frases lapidàries de lectura i vida


Gairebé a la vigília de St.Jordi, en la setmana més literària de les que es fan i es desfan, he trobat a la Xarxa diverses frases (d'aquelles que podríem anomenar de lapidàries) entorn la pròpia experiència vital i la lectura...

Frases sense autoria clara...

"Un libro abierto es un cerebro que habla, cerrado un amigo que espera, olvidado un alma que perdona, destruido un corazón que llora."
"Toda nuestra vida es un gran relato en un libro en el que somos los autores."

"El buen lector, es aquel, que al terminar un libro es capaz de escribir una página más."
"Los libros me enseñaron a pensar y el pensamiento me hizo libre."
"Un libro es un amigo que nunca te dará la espalda."
"No leas porque te sientes obligado, lee porque lo que sientes es entusiasmo."
"Un buen libro es como un buen viaje, se empieza con inquietud y se termina con melancolí­a."
"La lectura, es como la vida, siempre se debe realizar con entusiasmo."

De totes elles em quedo amb la que anima a llegir amb entusiasme. El pitjor d'aquesta vida són els rituals i les obligacions i per alguns la Diada de St.Jordi té aquell punt de ritual que és obligatori comprar un llibre. Pels qui intentem llegir i comprar llibres durant tot l'any, en el meu cas, St.Jordi és dels dies a l'any que menys llibres compro ja que la pluja de títols i autors m'acaba saturant. Totes les frases tenen quelcom que en podríem fer un post i una reflexió per més típiques i tòpiques que siguin.

Però si hi ha una frase que sembla genial és la següent del Woody Allen:

"Tomé un curso de lectura rápida y fui capaz de leerme 'La guerra y la paz' en veinte minutos. Creo que decía algo de Rusia"

Woody Allen (NYC, 1935) Actor, director y escritor estadounidense.

En fi, disfruteu de la Lectura com us dongui la més Reial gana i de la forma més saludable possible...

I deixeu-vos captivar pels millors llibres que trobeu...

(s'accepten suggeriments)

T'apuntaries a una flash-mob?


L'altre dia, via facebook, vaig ser convidat a participar en una "flash-mob". La moguda en qüestió era un clip o reportatge que s'emetrà a la segona temporada del Casal Rock (de Tv3) que s'estrena el dimarts que ve.
De què va això de les "flash-mob": un munt de penya anònima es citada en un lloc per organitzar una acció improvitzada conjunta i d'aquesta manera provocar tot tipus de sensacions al lloc on es duu a terme l'acció. S'organitzen via internet. L'objectiu de tot plegat encara no l'he acabat d'entendre mai. Provocació? Esnobisme? Divertiment? Transgressió? Un Happening artístic?
El tema dóna per molts videos, però el que no es pot negar es que n'hi ha alguns com el que adjunto al post que són francament curisos i espectaculars.
Us imagineu un Sant Jordi on per un instant la gent quedés congelada enmig de la Rambla?
Bé, bé...no llenço més idees o potser encara algún il·luminat agafarà la idea i farà una flash-mob el mateix dia de St.Jordi.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails