diumenge, 31 de gener de 2016

1 frase de Henning Mankell


"El paraíso tiene tantas puertas como el infierno, y nosotros tenemos que aprender a discernirlas; de lo contrario, estamos perdidos."

Henning Mankell

En motiu de la BCNegra 2016 he volgut recordar la frase d'un emblemàtic autor del gènere que ens va deixar l'any passat. 


 Henning Mankell (Estocolm, 3 de febrer de 1948 - Göteborg, 5 d'octubre de 2015) va ser un escriptor i dramaturg suec de fama internacional. Estava casat amb Eva Bergman, filla d'Ingmar Bergman. El seu personatge més conegut és l'inspector de policia Kurt Wallander. (viquipèdia dixit)

BCNegra 2016

Fins el 6 de febrer Barcelona s'omple de nou d'activitats relacionades amb un gènere, la novel·la negra que curiosament ha viscut un nou "boom" d'autors i novetats.
Tot el programa: BCNegra16

Enguany es farà un homenatge al periodista desaperagut Xavier Vinader

Podeu llegir algunes de les seves frases en l'article que li va dedicar Nació Digital com aquesta:

"Quan vaig començar en el món del periodisme vaig aprendre que una ploma pot ser tan eficaç com una arma. Pot servir per denunciar".
 

1 frase de Caterina Albert i ParadísAquest 27 de gener s'han complert 50 anys de la mort de l'escriptora Caterina Albert i Paradís que va firmar algunes obres amb el pseudònim de Víctor Català com la cèlebre "Solitud" o "Drames rurals".

Des d'aquí l'homenatgem amb aquesta frase.


1 frase de Carles Hac Mor


Fa pocs dies ens deixava el poeta Carles Hac Mor.
Lamentablement hi ha noms i personalitats literàries que no sempre han rebut el reconeixement que haurien merescut. Vet aquí aquest apunt com a record i homenatge minimalista i improvitzat.
Article El Periódico
Article Núvol
Apunt blog

Espanya no és país per escriptors...

La incompatibilitat legal i les seves multes que ha sorgit en els escriptors jubilats que reben una pensió i que al mateix temps reben alguns ingressos per la seva activitat i per la seva obra està generant molta perplexitat en diferents col·lectius de d'escriptors de tot l'Estat.
Evidentment el tema és molt més complex que aquest simple paràgraf.
+info notícia 324
Definitivament, Espanya no és país per escriptors (ni per creadors de cap mena).Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails