dimecres, 30 de desembre de 2015

Aquest 2015 sempre ens quedarà alguna frase d'Eduardo Galeano...Aquest 2015 ens ha deixat un gran escriptor i periodista que va demostrar ser una ment lliure, clara, lúcida, crítica i compromesa amb els més humils i vulnerables. 
Estic parlant de l'escriptor uruguaià Eduardo Galeano.(Montevideo, 3 de setembre de 1940 - Montevideo, 13 d'abril de 2015)

Eduardo Hughes Galeano va ser un periodista i escriptor uruguaià, una de les personalitats més destacades de la literatura iberoamericana. Els seus llibres han estat traduïts a diversos idiomes.

Podríem citar un gran quantitat de frases i citacions de les seves obres que són per emmarcar:

 

1 frase d'AsimovIsaac Asimov, va ser un prolífic escriptor i científic, nascut a Petrovitxi, districte de Xumiatxski a la regió o óblast de Smolensk, a la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS), l'1 de gener de 1920 i mort el 6 d'abril de 1992 a Nova York, Estats Units (EUA).
(Viquipèdia dixit)

Una bona frase que un servidor va trobar a twitter durant aquest 2015. Que cadascú en tregui la seva pròpia reflexió i conclusió sobretot aplicable per determinats mitjans molt de consum massiu. 

Que el "Remake" us acompanyi...                                [imatge extreta de:www.apapachogallery.com]
Vivim en l'Era del reciclatge visual, cinematogràfic, publicitari? 
Fa temps que en el 7è Art s'ha contaminat d'una nova tendència, bàsicament en alguns casos és lucrativa que artística, de recrear, refer, versionar o homenatjar o simplement copiar velles històries i clàssics que en altres temps foren autèntics fenònems culturals i fites artístiques.

La manca d'idees és per fotre un clatellot (perdoneu que parli malament) a determinats guionistes i nous gurús que et venen la moto d'una història fascinant i només cal cercar una mica per veure que hi ha alguna cosa que ens sona i ens ve un "deja-vú" estrany.

Evidentment que en ple 2015 gairebé 2016 segueixen havent-hi gent creativa i original que ens segueixen sorprenent, afortunadament, en el món artístic, plàstic, teatral, cinematogràfic, visual, literari, musical...                                                             [imatge extreta de:www.fiuxy.net]
L'últim cas absolutament esperat a nivell mundial però no per això desconcertant ha sigut l'episodi VII de la saga "Star Wars". "El despertar de la força" títol en català d'aquest esperat film és una seqüela de la triologia original però al mateix temps és un homenatge a la saga original i de forma molt molt descarada és un remake de l'Episodi IV que en el seu dia simplement es deia "La guerra de les galàxies". En fi, no faré aquí una crítica d'aquesta pel·lícula que hi ha moments que m'ha atrapat i fascinat i d'altres més aviat m'ha decebut molt. La xarxa està plena de comentaris, crítiques, videos al youtube i moltes crítiques d'il·lustres crítics. *(no faré cap altre més comentari perquè en veuria obligat a fer més d'un spòiler i crec que la gràcia d'aquestes pelis en el primer visionat és no saber gran cosa de la trama)

Les adaptacions del món del còmic és un exemple claríssim i a vegades esgotador de com d'una manera absurda es fan i refan remakes, reboots, i seqüeles i preqüeles que omplen les sales dels cines més comercials cada cop més únicament a les grans superfícies comercials, mai millor dit, i els petits cines van desapareixent d'una forma alarmant.

                                               [imatge extreta de: www.popmatters.com]

Per aquells que no us agradin els Remakes ho teniu fotut segons El País en el següent article ens queden 5 anys ben bons d'aquest tipus de pelis.
 

Quedan cinco años de superhéroes

La rentabilidad de la industia del cine depende de las cuantiosas inversiones en Vengadores, X-Men, Batman vs. Superman, Star Wars, Ant Man, Spider-Man y demás zoología fantástica.

Que el "remake" us acompanyi!

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails