dilluns, 2 de febrer del 2009

T de Tintín


Qui no ha llegit un còmic de Tintín de petit? Tintín és un referent del còmic europeu. A Brussel·les hi té un racó molt destacat en el CBBD i el passat dia 10 de gener es va commemorar el 80 aniversari de la publicació de les seves primeres vinyetes. Hergé (pseudònim de Georges Remi) hi va dedicar mitja vida i en són testimoni els gairebé 24 àlbums que es varen publicar. Segurament a la capital belga es faran diversos actes durant tot l'any entorn una de les seves icones. Però per què escric aquest post? Ho faig perquè m'ha cridat l'atenció la darrera notícia que l'Spielberg rodarà una triologia de films sobre les aventures del nostre heroi. Durant molt de temps s'havia especulat sobre aquesta possibilitat i ara serà una realitat. L'actor que encarnarà el personatge serà en Jamie Bell, l'actor de Billy Elliot. Em sembla una bona decisió. Fins i tot físicament no caldran grans caracteritzacions. El tema de la triologia està per veure. Està clar que la primera part la rodarà l'Spielberg, es parla d'una segona part que la rodaria en Peter Jackson i qui sap si el negoci dona fins i tot u na tercera part. S'ha comentat que l'argument estaria basat amb l'àlbum "El secret de l'Unicorn". Esperem que tot plegat no defraudi a la gran quantitat de fans que té aquest còmic. Parlem que les aventures d'en Tintín s'han traduït a 80 idiomes i dialectes, que es diu aviat!!! Catalunya és un dels racons del món amb molts fans d'aquest personatge i té un magnífic portal amb el web:http://www.tintin.cat/portada.htm



Quin és el vostre còmic preferit de Tintín? De petit un dels còmics que trobava misteriós i angoixant i va ser un dels primers que vaig llegir fou...



T de Tintín (al país del blogs II)






Vet aquí un exercici de ficció en homenatge als 80 anys de Tintín.

A l'illa dels llibres hi ha llibres i més llibres. Es pregunten...potser el que busquem són escrits perduts? Potser el secret està a dins d'un d'aquests llibres? Hi ha tot tipus de personatges cercant el misteri dels blogs...polítics, escriptors, actors, mestresses de casa, periodistes, pintors, psicòlegs, científics, lletraferits, funcionaris, universitaris, professors de secundària i avorrits analistes econòmics i polítics.
Cal fugir dels Dupont i agafen una barca que els porta lluny d'on són. Es fa fosc. I arriben a una illademonstres. Llamps i trons!, cridà en Haddock. I ara què? Tros de quòniam! En Tintín decideix pronunciar unes paraules màgiques que té escrites en un tros de paper li havien portat des de la terra del paper...Meo quidem animo....sonen estranyes. Però són una contrassenya per demanar ajuda. I apareix en Xang. Ell també s'ha perdut i vol tornar al Tíbet. Afortunadament a la platja hi ha l'Oliveira da figueira que decideix encoloma'ls-hi una brúixula. Decideixen manllevar l'avioneta de l'Oliveira. Però on poden anar? On aneu?, crida el comerciant lisboeta. Més val no dir res...guardar el secret....o potser no...the lost art of keeping a secret! Avioneta enllà busquen una nova terra on hi ha noves flors. Decideixen anar al lloc des d'on neixen tots els somnis però només troben núvols i més núvols. Tant debò l'aire fos una dolça transparència. L'avioneta s'estavella però consegueixen salvar-se i no saben on són. De sobte un Senyor els hi diu: "teniu un racó dalt del món". Decideixen pujar al Santuari del Senyor carregat d'enigmes i cares del món. I sabeu qui es troben? En Tornasol! Oh, professor! Quina il·lusió! Què fa? Ell contesta...estic intentant desxifrar l'enigma de les Set Boles de Cristall...Creieu que ho desxifrarà?
OSTRES TROBO QUE TOT PLEGAT DONARIA PER UNS QUANTS ÀLBUMS!!!

T de Tintín (al país dels blogs I)

Un exercici de ficció en homenatge als 80 anys de Tintín.


Com serien les aventures d'en Tintín si Hergé hagués de crear un nou àlbum? Estic segur que apareixerien mòbils, ordinadors, webs, radars...
El tema tintinaire té molts fans fins i tot en la catosfera...Ja he llegit alguns blogs que li han dedicat alguna ressenya...Us imagineu una aventura d'en Tintín al país dels blogs? Com podria ser?
Un de molts possibles exemples...Tintín rep un misteriós missatge d'un desconegut blocaire. Ha d'investigar el secret dels blogs i per fer-ho decideix revisar les històries veïnals. Pensa que no en té prou i potser caldria espiar alguns personatges itinerants que apareixen i desapereixen cada any com en Dupont i Dupont. Atabalat per distreure's va a la mansió de la Castafiore que està enbadalida mirant bocins de lluna. Apareix un Aristòcraiobrer que li recomana que visiti alguna illa. Si es possible de color roig. Coneix la meva illa roja? pregunta. Surt correns i es troba el capità Haddock que li diu molt ràpid "Malerudeveuret". Ostres!, pensa en Tíntin, cada dia parla pitjor!!! Potser caldria agafar alguns mapes pensa, guies i llibres...i entren correns a una llibreria anomenada "Biblosfera".
Tintín, Haddock i Milú s'enbarquen a un creuer cap a una illa desconeguda. Abans, sota el moll, Haddock pregunta a Castafiore...I vostè no ve? Oh, no, si que em sap greu!, contesta. Resulta que la iaia té caspa i no puc venir. A dins el vaixell descobreixen la presència d'en Dupont i Dupont, ells també cerquen el misteri del blocaire invisible. El creuer fa la primera parada. On som?, es pregunten. Són a l'illadelsllibres.



Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails