dilluns, 18 de maig del 2009

When you are smiling/Botella al mar...




Homenatge al poeta uruguaià
Mario Benedetti, un dels grans poetes llatinoamericans que just ahir ens va deixar després d'una llarga trajectòria carregada de bons poemes.

BOTELLA AL MAR
El mar es un azar
Vicente Huidobro
Pongo estos seis versos en mi botella al mar
con el secreto designio de que algún día
llegue a una playa casi desierta
y un niño la encuentre y la destape
y en lugar de versos extraiga piedritas
y socorros y alertas y caracoles.

WHEN YOU ARE SMILING...
When you are smiling
ocurre que tu sonrisa es la sobreviviente
la estela que en ti dejo el futuro
la memoria del horror y la esperanza
la huella de tus pasos en el mar
el sabor de la piel y su tristeza
When you are smiling
the whole world
que también vela por su amargura
smiles whith you.

MARIO BENEDETTI
(14/09 /1920 -- 17/05/2009)



Mersad Berber

Una retrospectiva que s'acaba el 24 de Maig




Les darreres propostes del Caixaforum són autèntics regals:Pa d'Àngels, Mir, Barceló, l'arquitectura de Rogers, Zabaleta...
De tot plegat la que més m'ha sorprès ha sigut...
Mersad Berber. Retrospectiva
Caixaforum Barcelona. Sala 2.
Mersad Berber és un pintor, il·lustrador, dibuixant, escenògraf, un artista d'origen bosni que domina diverses disciplines i que als darrers anys ha viscut a Zagreb allunyat de la voràgine artística mundial. La seva obra veu de la fascinació de mestres de la pintura com Velázquez, Goya, Ingres o Géricault. En el seus quadres també si reflecteix petits detalls que ens il·lustren que l'autor no defuig de l'herència culturals dels balcans ni tampoc de la influència bizantina. Berber juga amb el collage, les textures, els detalls, els gestos, els colors càlids...La seva obra retrata el pas del temps i l'efímer que són les coses. Però també hi ha icones que es repeteixen de forma volguda com el cavall: oprimit, caigut, desbocat són un símbol dels pobles dels balcans i de la seva transformació política a través de guerres i conflictes fins arribar al moment actual. Els mites també hi són present com el quadre dedicat a Dèdal.
El més interesant és veure l'evolució de les temàtiques i tècniques d'aquest autor ha través del temps. S'hi exhibeixen també algunes de les seves darreres obres. Són sèries d'impressions digitals a mig camí dels models clàssics i la tecnologia moderna.
Quan parlem d'art contemporani s'ha caigut molts cops amb l'error d'associaciar-lo en art abstracte o amb l'art que molts museus d'Art Contemporani han exhibit als darrers temps. Per això és un plaer que el Caixaforum aposti per diverses propostes i ens apropi un artista europeu absolutament interesant i desconegut i ens pregutem com és que artistes contemporanis com Berber s'hagin exposat tant pocs cops al nostre país.
Una interesant retrospectiva. Recomenable.

Que segueixin els somnis...(Som-hi blau-granes cap a la tercera!)

L'OT, el bruixot fa 40 anys




Fa gairebé 40 anys que el dibuixant Josep Lluís Picanyol va crear els primers esbossos d'un personatge que anys després es faria molt popular pels infants catalans. Estic parlant de l'Ot, el bruixot. Humor mut, irònic, visual, també amb missatge...
Les primeres tires de l'Ot aparegueren cap a l'any 71 a la revista infantil Cavall Fort. Diverses generacions d'infants i no tant infants catalans han crescut havent vist alguna vegada alguna tira còmica d'aquest bruixot tant peculiar. Avui les tires de l'Ot ja han traspassat l'univers de Cavall Fort i ja se n'han fet reculls, diverses publicacions, cd-roms, etc
+info al web de l'autor:

Literatura 2.0


Algú una vegada va dir que les webs 2.0 eren aquelles que buscaven la interacció amb l'usuari. En el món dels blocs, des del primer dia, s'ha buscat la interacció amb el navegant, convidant-lo a deixar comentaris.
Des de fa un temps, per aquells que els hi agrada escriure històries, el món dels blocs ofereix la possibilitat de fer-ho de forma col·lectiva.
Un dels blocs veterans és Històries veïnals. Es fa una crida a diversos blocaires per escriure un text. Es tanca la crida. Es fan grups de blocaires com si fossin veïns, i cada blocaire ha d'escriure, la setmana que li toqui un fragment de la història i finalment l'autor que ha començat un text pot llegir en el citat blog com un altre autor ha acabat la història. D'altres com Personatges itinerants, els autors crean personatges aparentment independents que acaben interactuant entre ells. Un altre cas veterà és Relats conjunts. Es fa una proposta a partir, per exemple d'un quadre o d'una imatge, i els blocaires que els hi suggereix alguna cosa n'escriuen un relat i el pengen al seu racó.

Vet aquí 3 exemples de literatura 2.0:

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails