dilluns, 18 de maig del 2009

Literatura 2.0


Algú una vegada va dir que les webs 2.0 eren aquelles que buscaven la interacció amb l'usuari. En el món dels blocs, des del primer dia, s'ha buscat la interacció amb el navegant, convidant-lo a deixar comentaris.
Des de fa un temps, per aquells que els hi agrada escriure històries, el món dels blocs ofereix la possibilitat de fer-ho de forma col·lectiva.
Un dels blocs veterans és Històries veïnals. Es fa una crida a diversos blocaires per escriure un text. Es tanca la crida. Es fan grups de blocaires com si fossin veïns, i cada blocaire ha d'escriure, la setmana que li toqui un fragment de la història i finalment l'autor que ha començat un text pot llegir en el citat blog com un altre autor ha acabat la història. D'altres com Personatges itinerants, els autors crean personatges aparentment independents que acaben interactuant entre ells. Un altre cas veterà és Relats conjunts. Es fa una proposta a partir, per exemple d'un quadre o d'una imatge, i els blocaires que els hi suggereix alguna cosa n'escriuen un relat i el pengen al seu racó.

Vet aquí 3 exemples de literatura 2.0:

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails