dissabte, 11 de juny del 2011

Propostes de cap de setmana ...

Una de les sorprenents imatges de la mostra "l'efecte del cine..." al Caixaforum BCN.




Confesso que no sóc gaire de festivals ni musicals (Sònar), ni cinematogràfics (Casa Àsica Film week) ni Artístics (Off festival)...que aquest cap de setmana i el que ve comparteixen cartellera a la ciutat.



*Si no plou i al cap de setmana llarg no sapigueu que fer algunes propostes que un servidor ha gaudit aquests dies darrerament...(Ho reconec, són propostes molt barcelonines)




1.MNAC: "Realisme (s). L'emprenta de Coubert". Per aquells que encara no heu descobert aquesta gran exposició encara hi sou a temps fins el 10 de juliol. Una magnífica retrospectiva per veure quadres dels mestres de la pintura catalana com Ramon Martí i Alsina varen conrear aquest estil.


2.Caixaforum:


"L'efecte del cine. Il·lusió, realitat i imatge en moviment. Somni." Una curiosa mostra d'instal·lacions i molt més que videart. Son tretze peces (amb un film d'Andy Warhol) que no et deixen indiferent. Una reflexió sobre l'efecte hipnòtic de la imatge. Una exposició molt onírica i captivadora. Fins el 4 de setembre.



"Teotihuacan. Ciutat dels Déus". Un viatge per la cultura mil·lenària de Mèxic a través de les restes arqueològiques de la ciutat de Teotihuacan, declarada Patrimoni de la Humanitat. Tot i que no m'apassiona l'art pre-colombí reconec que les exposicions del Caixaforum dedicades a grans civilitzacions sempre em desperten l'interès. Val la pena donar-se un tomb per l'exposició.Fins el 19 de juny.



3. Sala d'exposicions Obra Social Catalunya Caixa de "La Pedrera": "L'art de menjar". Pels qui no l'hagueu vista encara teniu temps fins el 26 de juny per submergir-vos per una retrospectiva artística amb temes gastronòmics de natures mortes realistes passant per les avantguardes fins la visió gastronòmica (gairebé artística) del cuiner Ferran Adrià. És una exposició curiosa que demostra que el menjar ha sigut omnipresent com a "leit-motive" artístics des de fa molt de temps.



4.Palau Robert: "Sándor Márai. Un pelegrí del S.XX". Per aquells qui no conegueu la vida i miracles d'un dels escriptors europeus més cosmopolites, conegut per obres com "L'última trobada". Fins el 28 d'agost.



5.Museu del Rock. Al nou Centre Comercial Arenes de Barcelona.Un espai nou i curiós fruit de la col·lecció privada del locutor Jordi Tardà. Com no podia ser menys al darrera del projecte hi hagut el conegut locutor radiofònic, conegut per la seva reconegudes dèries musicals com els Rollings. Per tant no us ha d'estranyar que hi hagi una sala sencera dedicada als Beatles i als Rollings Stones. És un recorregut a través de discos i tot tipus de material pels grans noms de la música Rock. Evidentment és un espai petit i falten noms, però els imprescindibles hi són. El millor: amb l'entrada es pot disfrutar d'un concert que dura una hora. Dos dies de la setmana hi actuen els "Rock Story Band". Fan una petita sessió d'una hora. Una classe magistral on toquen gran temes del Rock. El cantant explica entre cançó i cançó anècdotes i històries dels grans intèrprets. Francament recomenable. http://www.museudelrock.com/



*******************


Grec 2011


Com cada any per aquestes dates ja es pot consultar el programa Grec de la nova temporada. Teniu pensat anar a algún espectacle?


Mireu, mireu la programació...(molta dansa!)http://grec.bcn.cat/es


****************


Per aquells que vulgueu seguir l'agenda cultural hi ha una revista gratuïta que es distribueix en diferents centres i té una pàgina web:


L'adéu de la Dharma?

La Companyia Elèctrica Dharma va anunciar el mes passat una aturada definitiva. És l'adéu definitiu d'un grup històric que en els darrers temps no ha trobat l'escalf necessari del públic?
Des d'aquí tota la meva admiració i aquest post fet a corre cuita i d'homenatge per un gran grup que ha fet gran la música de casa nostra i la sabut exportar a molts festivals de l'estranger.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails