divendres, 14 d’agost del 2009

Com no ser guiri i sobreviure a la Rambla...


Ahir vaig llegir a "El Periódico de Catalunya" la notícia sobre la polèmica entorn la indumentària dels nostres estimats turistes.
Hi ha qui diu que és més interesant un safari fotogràfic per la Rambla que per qualsevol altre indret nostrat amb diferents espècies per identificar. Des de fa anys a l'estiu ens visita l'espècie "turisticus lowcostis". És fàcil d'identificar per la seva indumentària platgera, que té com a peça comuna la xancleta. El "turisticus lowcostis" predomina sobretot per la coneguda "Rambla de les floristes" rebatejada com "la Rambla dels turistes" i d'altres zones properes: Port, Maregmàgnum, Ciutat Vella, Fonts de Montjuïch, Park Güell i Sagrada Família, Museu del Camp Nou i d'altres índrets d'interès. Un altre espècie amenaça cada estiu al "turisticus lowcostis". És el "depredetor carteristis".
Habita habitualment a la Línea 3 del metro i actua de forma àgil i silenciosa.
No ser guiri en aquestes zones esmentades no és fàcil. L'altre dia vaig anar a un restaurant de menjars ràpid i vaig demanar un entrepà de llom amb formatge. La cambrera no em va entendre i li vaig haver de senyalar amb el dit. Vaig estar apunt de posar-me a cantar la cançó de la campanya "encomana el català, un bon dia en català, encomana el català!"
No ser guiri i sobreviure a la Rambla suposa pel ciutadà habitual un repte sobretot quan vas a demanar un entrepà i no t'entenen. Afortunadament sempre ens queda el llenguatge corporal i el dit índex per senyalar totes aquelles exquisites menges ràpides que es poden trobar en tots els grans bulevards turístics del món des de Londres a Amsterdam passant per Roma, Praga i París.
Conclusió: Barcelona, de tant cosmopolita i turística s'ha oblidat que també ha de ser una ciutat pels que hi viuen i treballen. I sobretot una ciutat que busqui un turisme de més qualitat, cultural, familiar, etc i no un turisme més aviat de tovallola i platja. Alguna cosa ha fallat quan ja fa molts i molts anys que un bulevard tan emblemàtic com la Rambla de Barcelona
ha deixat de ser dels barcelonins.
Evidentment també hi ha altres perfils de visitants i turistes. Durant l'any hi ha a més a més turisme de congresos. Però lamentablement no és el perfil que abunda. El "Lowcostis" (amb totes les seves i àmplies variants: weekend de borratxera i comiat de soltera, sol i platgeta, creueristes de baix nivell, sònars i festivals variats, etc, etc...) hauria de conviure amb altres espècies de turista i altres perfils de visitant.
Alguna cosa ha fallat perquè no haguem estat capaços de cuidar els encants de la nostra ciutat i sobretot el perfil i la qualitat dels seus visitants.
Us adjunto l'enllaç perquè llegiu la notícia de "El Periódico":

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails