diumenge, 21 de març de 2021

Viatge fotogràfic al Poble Espanyol de Barcelona

 


El Poble Espanyol que havia de ser un atractiu efímer de l'Exposició Universal del 29 ja forma part de la història de la ciutat de Barcelona. Servidor hi havia anat de petit amb l'escola, amb els pares, de jove a concerts, de més gran a fires i esdeveniments...

L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona es ofereix un viatge retrospectiu a la gènesi i construcció d'aquest gran monument turístic i artístic.

Segons el portal de l'Arxiu:

L’exposició “Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol de Montjuïc” presenta el recorregut per una bona part del territori espanyol que, durant un mes, van fer Miquel Utrillo, enginyer, pintor, crític d’art i cap del projecte; Xavier Nogués, dibuixant i pintor, i Francesc Folguera i Ramon Reventós, arquitectes, per recollir documentació visual per al projecte arquitectònic d’edificació del Poble Espanyol de Montjuïc. Van reunir més d’un miler de fotografies i dibuixos que van servir per construir-lo.

Les obres es van iniciar el gener del 1928 i el procés constructiu també va ser objecte de reportatges fotogràfics. El Poble Espanyol es va inaugurar el maig del 1929 en el marc de l’Exposició Internacional de Barcelona.​

Exposició "Un viatge fotogràfic. La construcció del Poble Espanyol"

On? Arxiu Fotogràfic de Barcelona

fins el 25.04.2021

 

Happycracia

 


Ahir 20 de març era el Dia Mundial de la Felicitat. 

Crec que això dels "Dies Mundials de..." sempre tenen aquell to de bones intencions per millorar el món mundial. 

He descobert que hi ha una pàgina en castellà dedicada a la difusió dels dies mundials, en el d'ahir diu:

"El 20 de marzo se celebra el Día Internacional de la Felicidad, proclamado la ONU, una fecha simbólica para conmemorar la importancia que tiene la felicidad como parte integral en el desarrollo y bienestar de todos los seres humanos."

Potser avui és més mediàtic el Dia Mundial de la Poesia però avui també és el dia de:

Día Internacional de la Eliminación de la Discriminación Racial

 I també avui dels arxius, les titelles, els boscos i de la síndrome de Down.

 Fa poc vaig llegir un assaig sobre com en les darreres dècades ha triomfat una corrent dins la psicologia que és la psicologia positiva i com s'ha acabat aplicant en molts camps (salut, política, benestar social, laboral, emprenedoria, educatiu, pedagògic, esportiu, alimentari, l'oci de l'experiència, en el món tecnològic i un llarg etcètera). La psicologia positiva s'exercita, s'aprèn i s'ensenya. De la ciència de la Felicitat en neix una nova indústria molt prolífica plena d'experts i entrenadors personals. Tot plegat ens pot portar a un estil de vida més obsessiu i consumista? El llibre evidentment molt crític en molts aspectes es  pregunta: és possible que la felicitat en la seva versió més tirànica i dictatorial pugui actuar com una poderosa eina per controlar la manera de pensar , sentir, viure i actuar dels ciutadans en nom del seu propi benestar?

 "Happycracia" un assaig que no deixa indiferent.

Potser també t'agradarà...

Related Posts with Thumbnails